Sökning: "Food analys"
Visar resultat 1 - 5 av 481 uppsatser innehållade orden Food analys.
1. Stadsodling i Hamnparken, Nyhamnen Malmö : undersöker Torontomodellen som beslutsstöd för potentiellt förorenad mark
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : Befolkningen ökar och städer blir tätare. Detta skapar ett behov av att utöka matproduktionen och stärka livsmedelsförsörjningen i staden, samt bygga upp platser för mental hälsa och social interaktion. Ett möjligt sätt att göra detta är genom att börja stadsodla. LÄS MER
2. ”Man kan inte göra något i HKK om man inte har koll på tallriksmodellen” : En kvalitativ intervjustudie om lärares resonemang kring och upplevelser av undervisning om hälsa i ämnet Hem- och konsumentkunskap
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund Hälsa ska, i Hem- och konsumentkunskap (HKK), undervisas ur ett holistiskt, alltså fysiskt, psykiskt och socialt, perspektiv kring flera innehåll. HKK-lärares frihet att forma hälsoundervisningen gör deras resonemang avgörande för hälsoundervisningens utfall. LÄS MER
3. Solsken över jordbruksland – Att odla grön energi utan att tappa jordens guld
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/FastighetsvetenskapSammanfattning : This research aims to investigate the differences in decision-making between the County Administrative Board of Skåne and the County Administrative Board of Halland regarding the establishment of solar parks on arable agricultural land. The study also includes an analysis of how legal precedents may have influenced the decision-making process by examining cases decided before and after the rulings of the Land and Environment Court of Appeal in two specific cases concerning solar parks on agricultural land in Skåne. LÄS MER
4. Alternativa urbana odlingsmetodernas potential för självförsörjning i Sverige
Kandidat-uppsats, Högskolan i Halmstad/Akademin för företagande, innovation och hållbarhetSammanfattning : During the COVID pandemic of 2019, Sweden saw a huge increase in food prices, as many of the country's grocery chains import a large amount of all foods. This research is motivated by the Swedish Parliament's motion "Self-Sufficiency of Food in Sweden" and the need for innovative solutions to enhance Sweden's food supply. LÄS MER
5. Prisutveckling och krisstrategier inom livsmedelsbranschen i Sverige 2022-2023 - En analys av marknadstrender och konkurrenssituationen
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Företagsekonomiska institutionenSammanfattning : This study aims to investigate the underlying factors driving the recent price increases in the food industry and their impact on the three parts of the food industry supply chain; primary production, manufacturing, and retail. Additionally, it seeks to identify strategies used by the food industry to address recent price increases and explore industry stakeholders' perspectives on the coming years' price trends. LÄS MER