Sökning: "NNR"

Visar resultat 21 - 25 av 26 uppsatser innehållade ordet NNR.

  1. 21. Attitudes to fat and fat consumption and sharing of dietary advice : A comparison between healthcare professionals and non-health professionals

    Kandidat-uppsats, Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Panashe Ruth; [2014]
    Nyckelord :Fat; fat consumption; attitudues to fat; healthcare professionals; non-health professionals; saturated fat; Lchf; dietary advice; nnr;

    Sammanfattning : Background One of the challenges to public health in Sweden is the consumption of excessive saturated fat and too little unsaturated fat. The National Board of Health and Welfare (NBHW), the Swedish National Food Agency (SNFA) and the health sector work together to tackle such challenges, through educating the public on healthy dietary habits. LÄS MER

  2. 22. Skillnader i fysisk aktivitet  mellan obesa och normalviktiga barn : En jämförelse gjord med accelerometer mellan barn som lider av  obesitas och en normalviktig kontrollgrupp

    Master-uppsats, Institutionen för folkhälso- och vårdvetenskap

    Författare :Anna Henriksson; [2013]
    Nyckelord :Obesity; physical activity; accelerometer; children; adolescents; Fetma; fysisk aktivitet; accelerometer; barn; tonåring;

    Sammanfattning : Syfte: Syftet med denna studie var att jämföra barn som lider av fetma och normalviktiga barns fysiska aktivitet mätt med cpm, AEE och TEE samt att undersöka om det fanns en skillnad mellan normalviktiga och obesa barn angående hur nära barnens totala energiförbrukning låg i förhållande till NNR:s rekommenderade energiintag. Syftet var även att undersöka hur mycket tid som barnen spenderade i stillasittande, låg samt moderat till högintensiv fysisk aktivitet samt att undersöka om det fanns några skillnader mellan flickor och pojkar avseende fysisk aktivitet. LÄS MER

  3. 23. Den hälsosamma kosten : uppfattningar, resonemang och livsmedelsval

    Kandidat-uppsats, Sektionen för lärande och miljö

    Författare :My Ahlström; Sanna Hendriksson; Bojan Stevic; [2013]
    Nyckelord :Diet; health; food choice; nutrition recommendations; NNR:5; Kost; hälsa; livsmedelsval; näringsrekommendationer; NNR:5;

    Sammanfattning : Många konsumenter är idag mycket hälsomedvetna och önskar att äta en hälsosam kost, men möter i sin vardag ett flertal problem. Livsmedelsval kan handla om ställningstaganden och identitet, prismedvetenhet och miljömedvetenhet. Många faktorer påverkar synen på vad som är en hälsosam kost. LÄS MER

  4. 24. Protein and Energy Intake in Children with Cow’s Milk Protein Allergy : The results of three-day estimated food records in Swedish children 2-11 years of age compared to control group

    Kandidat-uppsats, Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Jenny Edqvist; Mariam Hassan; [2013]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Background: Cow’s Milk Protein Allergy (CMA) is one of the most common food allergies among young children. There is no effective treatment for CMA aside from elimination diets, which increase the risk for malnutrition. LÄS MER

  5. 25. Smaksatt proteinberikad havredryck : en vegetabilisk dryck fri från allergener

    Kandidat-uppsats, Sektionen för lärande och miljö

    Författare :Sandra Emtfors; Lisbeth Holgersson; Robert Friedrich; [2013]
    Nyckelord :Oat Drink; protein; amino acids; energy needs; protein needs; vegetable beverage; Havredryck; protein; aminosyror; energibehov; proteinbehov; vegetabilisk dryck;

    Sammanfattning : Det kommer ständigt nya studier med olika hälsoråd angående kosten och fysiskaktivitet om hur vi ska undvika fetma, högt blodtryck samt hjärt- och kärlsjukdomar.Intresset av proteinets effekt på uppbyggnad av muskelmassa vid fysisk aktivitet harökat. LÄS MER