Sökning: "NNR"

Visar resultat 16 - 20 av 26 uppsatser innehållade ordet NNR.

  1. 16. Vegetariska skolluncher : En undersökning av energi- och näringsinnehåll samt attityder

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Sektionen för lärande och miljö

    Författare :Julia Jonsson; Tora Olsson; [2015]
    Nyckelord :Vegetarian; school lunches; attitudes; nutritional distinction; energy; nutritional calculation; Vegetariskt; skollunch; attityder; näringsvärde; energi; näringsvärdesberäkning.;

    Sammanfattning : Inledning – Enligt skollagen ska skollunch som serveras vara näringsriktig. En undersökning som gjorts visade att 60 % av skolluncherna inte lever upp till denna lag. LÄS MER

  2. 17. Fysisk aktivitet hos barn som lider av övervikt och fetma

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för folkhälso- och vårdvetenskap

    Författare :Mikaela Frendin; Rebecka León Johansson; [2015]
    Nyckelord :Overweight; obesity; children; physical activity; Övervikt; fetma; barn; fysisk aktivitet;

    Sammanfattning : Syfte: Att undersöka hur mycket fysisk aktivitet barn i åldrarna 14-17 år registrerade vid överviktsenheten på ett barnsjukhus i Mellansverige utför samt att jämföra flickors och pojkars fysiska aktivitet. Vidare har barns självskattning av fysisk aktivitet jämförts med hur det sedan ser ut när de registrerat sin fysiska aktivitet i en aktivitetsdagbok. LÄS MER

  3. 18. Energi- och näringsinnehåll i det faktiska intaget av skollunch : en jämförelse mellan pojkar och flickor i årskurs 5

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Britta Agerhäll; Maja Söderqvist; [2014]
    Nyckelord :skollunch; barn; elever; årskurs 5; energiintag; näringsintag; kostregistrering;

    Sammanfattning : Bakgrund Det är viktigt att införa goda matvanor i tidig ålder då dessa lägger grunden för en god hälsa i framtiden. En balanserad och hälsosam kost är dessutom associerad med bättre inlärningsförmåga hos barn. Tidigare forskning visar att det finns skillnader i energi- samt näringsintag hos pojkar och flickor. LÄS MER

  4. 19. Vitamin D - intag och status hos personer med inflammatorisk tarmsjukdom

    Magister-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Eva Christofferson; [2014]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Introduktion: I NNR 2012, har man höjt rekommenderat intag av vitamin D från 7,5 μg/dag till 10 μg/dag för personer från 2 år upp till 74 års ålder. Livsmedelsverkets matvaneundersökning Riksmaten bland vuxna 2010-11 visar att medelintaget av vitamin D i genomsnitt var 7,0 μg/dag. LÄS MER

  5. 20. Planering av LCHF- och NNR-kost : Samt en undersökning om unga kvinnors erfarenheter av populärdieter

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Emma Gustavsson; Linnea Johansson; [2014]
    Nyckelord :LCHF NNR;

    Sammanfattning : Bakgrund Idag är LCHF (Low-carbohydrate High-fat) en populär diet. Forskningen som finns inom området fokuserar mycket på viktnedgång. Därför är det intressant att undersöka kosten genom att analysera dess sammansättning och jämföra med rekommendationerna enligt Nordiska näringsrekommendationer (NNR). LÄS MER