Sökning: "Silage making"

Visar resultat 1 - 5 av 28 uppsatser innehållade orden Silage making.

  1. 1. En hållbart intensifierad slåttervall med vitklöver : en litteratursammanställning

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Crop Production Ecology

    Författare :Johanna Forss; [2023]
    Nyckelord :etablering; kväve; skördesystem; Trifolium repens; vall; vitklöver;

    Sammanfattning : Fördelarna med att inkludera vall i växtföljden är många, till exempel kolinlagring, markförbättrande egenskaper och ogräsbekämpning. Intresset för odling av vall ökar när det finns fler avsättningsmöjligheter och ses som ett medel för att uppnå en hållbar intensifiering av odlingssystemet. LÄS MER

  2. 2. Telling a different story: Farming resilience in hay-milk farms in Salzburg province

    Master-uppsats, Stockholms universitet/Stockholm Resilience Centre

    Författare :Julia Fritzsche; [2023]
    Nyckelord :farming resilience; Salzburg; hay-milk farming;

    Sammanfattning : Foregrounding relations and processes in resilience thinking has the potential to enable more holistic analyses and account for complexity, which could lead to more resilient actions, interventions, or ways of being. The concept of farming resilience builds on a process-relational understanding of resilience and thus offers a move away from more substance-based understandings of resilience as outcome. LÄS MER

  3. 3. Solid-state fermentation of the microalgae Scenedesmus sp. for improved conservation and protein digestibility

    Master-uppsats, Lunds universitet/Bioteknik; Lunds universitet/Bioteknik (master)

    Författare :André Nordin Fürdös; [2023]
    Nyckelord :microalgae; scenedesmus; solid-state fermentation; lactic acid fermentation; algae; feed; ensiling; silage; protein digestibility; PDCAAS; alternative protein; plantarum; ninhydrin; conservation; biotechnology; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : As part of a research grant aimed at producing chicken feed from the novel microalgae Scenedesmus sp., called the ReMAPP project, this thesis investigates opportunities to increase the conservation potential and protein digestibility utilizing solid-state lactic acid fermentation and commercial enzyme additives. LÄS MER

  4. 4. Kaninkött : ett hållbart alternativ?

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Elisabet Henriksson; [2019]
    Nyckelord :kaninkött; hållbarhet; hälsa; klimat;

    Sammanfattning : Köttkonsumtionen stiger i världen, både i länder som tidigare haft stor köttkonsumtion, och i länder där konsumtionen tidigare varit begränsad av ekonomiska skäl men där befolkningen nu har råd att köpa kött i större utsträckning. Köttkonsumtionen stiger i både absoluta och relativa termer. LÄS MER

  5. 5. Attitudes to feed fermentation for aflatoxin management in maize in Kenya : investigating aflatoxin reduction by yeast-fermentation

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Everlyne Hayo; [2018]
    Nyckelord :feed safety; food safety; dairy production; aflatoxin; contamination; maize; fermentation; yeast; Kasarani; Kisumu;

    Sammanfattning : Aflatoxins are toxins produced by certain strains of fungi belonging to the species Aspergillus flavus and Aspergillus parasiticus during infection in the field, post-har-vest, storage and processing. Aflatoxins are found especially in maize and also carry over into milk when contaminated feeds are fed to dairy cows. LÄS MER