Sökning: "Smakpreferens"

Hittade 4 uppsatser innehållade ordet Smakpreferens.

  1. 1. Kulturellt kapital & Konsumtion : Betydelsen av ”hur” svenska studenter konsumerar 

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för samhällsstudier (SS)

    Författare :Olof Axman; Stellan Sörensen; [2019]
    Nyckelord :Cultural consumption; cultural capital; distinction; cultural omnivore; Kulturell konsumtion; kulturellt kapital; särskiljning; kulturell allätare;

    Sammanfattning : The thesis makes a contribution to the debate on the relationship between cultural consumption, cultural taste preferences and class. This field is well researched, but there is no consensus on the relationship between these variables. LÄS MER

  2. 2. ”Jag känner mig svensk när jag äter svenskt” : En kvalitativ studie om migrerande barns upplevelser i mötet med en ny matkultur

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Sektionen för lärande och miljö

    Författare :Sara Malmkvist; [2016]
    Nyckelord :Kvalitativ undersökning; Migranter; Barnperspektiv; Matkultur; Identitet; Smakpreferens;

    Sammanfattning : Inledning: Vart femte barn i Sverige har utländsk bakgrund (Statistiska centralbyrån, 2013). Brembeck (2009) menar att barn som befinner sig mellan två olika kulturer kan ha svårigheter i att representera sig själva. LÄS MER

  3. 3. Vardagsmat - En studie om hur ungdomar gör matval

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Sofia Frantzich; [2015-08-10]
    Nyckelord :Internet; matvanor; elever; Youtube; bloggar;

    Sammanfattning : Då matvanor har en signifikant inverkan på hälsa är det intressant att studera hur dessa vanor formas. Matvanor som många andra vanor tar sin form under ungdomstiden och det som påverkar ungdomen påverkar även indirekt ungdomens vanor. LÄS MER

  4. 4. Val av matfett och fiskintag, samt källor till kostinformation, bland universitetsstudenter i relation till svenska kostråd

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Malin Andrén; Josefin Dahl; [2014]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Bakgrund: En ofördelaktig hälsotrend relaterat till bristande kostvanor sprider sig över världen. Flera studier visar att universitetsstudenter har bättre kostvanor än personer med lägre utbildning. Vana är en stark komponent när det kommer till livsmedelsval. LÄS MER