Sökning: "almond milk"

Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser innehållade orden almond milk.

  1. 1. Komjölk kontra växtbaserade alternativ : en jämförande studie kopplat till näringsinnehåll, hälsa och miljöpåverkan

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Linnéa Andersson; [2023]
    Nyckelord :Näringsinnehåll; miljö; komjölk; växtbaserade alternativ;

    Sammanfattning : Den här uppsatsens syfte är att utifrån näringsinnehåll, hälso- och miljöpåverkan jämföra komjölk med växtbaserade alternativ. De växtbaserade dryckerna som rapporten belyser är havre-, soja- och mandeldryck. En litteraturstudie har genomförts varvid flera olika databaser har använts. LÄS MER

  2. 2. Analysis of Milk Substitutes and Effects on pH in the Oral Cavity

    Master-uppsats, Umeå universitet/Tandläkarutbildning

    Författare :Jatta Bergman; Bianca Blain; [2023]
    Nyckelord :saliva pH; milk substitutes; bovine milk; oat milk; soy milk; almond milk;

    Sammanfattning : Background: At pH 5.5, a clear demineralization of the enamel is seen and is thus considered to be the criticalpH. Bovine milk has several different properties that protect against caries. Calcium and phosphate can prevent the progression of caries as well as some proteins in bovine milk. LÄS MER

  3. 3. A plant-based milk powder that functions as a substitution for regular milk powder

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Manon Scheffers; [2023]
    Nyckelord :spray drying; pant- based milk powder alternative; pea protein; food application; food engineering; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : This project tested the potential of plant based milk powders to function as an animal-based milk powder by testing them on multiple characteristics. The powders were produced using spray drying techniques, obtained using formulations differentiating in protein amount, ratio of maltodextrin:sucrose and two different protein sources. LÄS MER

  4. 4. Identification of Phenolic Compounds in Quinoa Milk Fermented with Lactic Acid Bacteria Strains

    Master-uppsats, Lunds universitet/Avdelningen för livsmedel och läkemedel

    Författare :Tawanda Mandoga; [2018]
    Nyckelord :Inocolum; Fermented quinoa milk; Polyphenols compounds; Antioxidant evaluation; Food technology; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Phenolic compounds, abundant in plants, are of significant interest and are increasingly becoming a subject of intensive research due to their bioactive properties such as antioxidant activity. The objective of this study was to identify phenolic compounds present in formulated quinoa milk fermented by two probiotic bacteria strains; Lactobacillus pentosus and Pediococcus pentosaceous by HPLC and evaluate their antioxidant capacity. LÄS MER

  5. 5. Matbutikers hantering av mjölk och mjölksubstitut; spill och försäljningsstrategi

    Kandidat-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknik

    Författare :Camilla Bratt Forss; Karolina Strömberg; [2018]
    Nyckelord :waste; wastage; management; supermarket; soy milk; almond milk; milk; milk substitutes; ICA; COOP; spill; matbutiker; hantering; coop; ICA; alpro; arla; mjölksubstitut; mandelmjölk; mjölk; sojamjölk;

    Sammanfattning : I dagsläget överproduceras och överkonsumeras mat, samtidigt slängs 30% av all mat som produceras i världen. Matproduktionen står för en stor del av världens miljöbelastning; främst genom animaliska produkter såsom kött och mejeriprodukter, och därför har ämnet blivit mycket omtalat. LÄS MER