Sökning: "almond milk"
Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser innehållade orden almond milk.
1. Komjölk kontra växtbaserade alternativ : en jämförande studie kopplat till näringsinnehåll, hälsa och miljöpåverkan
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Den här uppsatsens syfte är att utifrån näringsinnehåll, hälso- och miljöpåverkan jämföra komjölk med växtbaserade alternativ. De växtbaserade dryckerna som rapporten belyser är havre-, soja- och mandeldryck. En litteraturstudie har genomförts varvid flera olika databaser har använts. LÄS MER
2. Analysis of Milk Substitutes and Effects on pH in the Oral Cavity
Master-uppsats, Umeå universitet/TandläkarutbildningSammanfattning : Background: At pH 5.5, a clear demineralization of the enamel is seen and is thus considered to be the criticalpH. Bovine milk has several different properties that protect against caries. Calcium and phosphate can prevent the progression of caries as well as some proteins in bovine milk. LÄS MER
3. A plant-based milk powder that functions as a substitution for regular milk powder
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : This project tested the potential of plant based milk powders to function as an animal-based milk powder by testing them on multiple characteristics. The powders were produced using spray drying techniques, obtained using formulations differentiating in protein amount, ratio of maltodextrin:sucrose and two different protein sources. LÄS MER
4. Identification of Phenolic Compounds in Quinoa Milk Fermented with Lactic Acid Bacteria Strains
Master-uppsats, Lunds universitet/Avdelningen för livsmedel och läkemedelSammanfattning : Phenolic compounds, abundant in plants, are of significant interest and are increasingly becoming a subject of intensive research due to their bioactive properties such as antioxidant activity. The objective of this study was to identify phenolic compounds present in formulated quinoa milk fermented by two probiotic bacteria strains; Lactobacillus pentosus and Pediococcus pentosaceous by HPLC and evaluate their antioxidant capacity. LÄS MER
5. Matbutikers hantering av mjölk och mjölksubstitut; spill och försäljningsstrategi
Kandidat-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknikSammanfattning : I dagsläget överproduceras och överkonsumeras mat, samtidigt slängs 30% av all mat som produceras i världen. Matproduktionen står för en stor del av världens miljöbelastning; främst genom animaliska produkter såsom kött och mejeriprodukter, och därför har ämnet blivit mycket omtalat. LÄS MER