Sökning: "bakterier"

Visar resultat 41 - 45 av 841 uppsatser innehållade ordet bakterier.

  1. 41. A Comparative Study Between Detection Methods for Spoilage Microorganisms in Fruit Juice

    Master-uppsats, Lunds universitet/Teknisk mikrobiologi

    Författare :Hannah Viklund; Lovisa Persson; [2023]
    Nyckelord :Alicyclobacillus; ACB; pear; IFU method; applied microbiology; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : The main concerns of food spoilage in fruit juices are the off-flavours and off-odours caused by microorganisms. In order to ensure high quality products, these microorganisms must therefore be eliminated or below a certain limit. LÄS MER

  2. 42. Evaluation of antimycobacterial molecules' capacity to kill mycobacteria and their toxic effect on human cells.

    Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Institutionen för biomedicinsk vetenskap (BMV)

    Författare :Filippa Henriksson; [2023]
    Nyckelord :Drug evaluation; In vitro; Mycobacterium tuberculosis complex; REMA; Tuberculosis; In vitro; Mycobacterium tuberculosis complex; REMA; tuberkulos; utvärdering av läkemedel;

    Sammanfattning : Tuberculosis is a fatal airborne disease caused by bacteria from the Mycobacterium tuberculosis complex (MTBC). The incidence of contracting tuberculosis is estimated to be around 10.6 million cases each year. Increased drug resistance among mycobacteria has led to the need to develop new treatments. LÄS MER

  3. 43. Hur påverkas det orala ekosystemet av minskad näringstillgång?

    Master-uppsats, Malmö universitet/Odontologiska fakulteten (OD)

    Författare :Zahraa Alkademi; Mayan Alomari; [2022]
    Nyckelord :Anorexia nervosa; enteral nutrition; fasting; oral; protein-energy malnutrition; saliva; starvation; oral ecosystem; Anorexia nervosa; enteral nutrition; fasta; oral; protein- energiundernäring; saliv; svält; orala ekosystemet;

    Sammanfattning : Syfte: Att studera den tillgängliga litteraturen om hur minskad näringstillförsel i form av fasta, Anorexia nervosa (AN), protein-energiundernäring (PEU) och sondmatning påverkar det orala ekosystemet. Material och metod: Det utfördes en narrative review på artiklar som identifierats med hjälp av Pubmed databas. LÄS MER

  4. 44. Temperaturens inverkan på tillväxt av olika mikroorganismer på frysta livsmedel

    Magister-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Almohannad Alahmad; [2022]
    Nyckelord :Frysning; ; förskämning; hållbarhet; mikroorganism; upptining;

    Sammanfattning : Metoder för att bevara mat har varit en viktig aspekt för att säkra livsmedelsförsörjningen genom historien. Frysning och andra konserveringsmetoder har använts med framgång under årens lopp för att förlänga livsmedels hållbarhetstid, men det finns ibland mikroorganismer på livsmedel som kan växa till mängder som kan leda till sjukdom och utgöra problem för individers hälsa, eller så kan de förskämma livsmedel. LÄS MER

  5. 45. Evaluation of the treatment planning system decimal ElectronRT and custom-made bolus for FLASH-irradiation

    Master-uppsats, Lunds universitet/Sjukhusfysikerutbildningen

    Författare :Mizgin Coskun; [2022]
    Nyckelord :Medicine and Health Sciences;

    Sammanfattning : Introduction: The novel external beam therapy technique using ultra-high dose rates known as FLASH has become known for its normal tissue sparing effect. Currently in Lund, veterinary clinical trials are carried out on canine patients using electrons with ultra- high dose rates. LÄS MER