Sökning: "boar taint"
Visar resultat 6 - 10 av 14 uppsatser innehållade orden boar taint.
6. Immunokastrering av gris : för- och nackdelar ur produktionssynpunkt
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public HealthSammanfattning : Kastrering av smågris för att motverka galtlukt görs idag i Sverige under grisens första levnadsvecka utan bedövning. EU kommissionen har lagt fram ett förslag på att från och med 2012 ska all kastrering av grisar ske med bedövning, och kirurgisk kastrering ska upphöra från 2018 under förutsättning att vissa praktiska problem har lösts tills dess. LÄS MER
7. Kastrering av smågris : bättre djurvälfärd med hjälp av farmaka
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Anatomy, Physiology and BiochemistrySammanfattning : The castration of piglets is performed routinely all around the world. Most castrations are done without anaesthesia and analgesia, despite the fact that this procedure has been proved to induce acute pain and stress for the piglets. The procedure regarding castration of piglets is currently a hot topic of debate and an important political issue. LÄS MER
8. Immunisering för att minska ornelukt
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public HealthSammanfattning : Hundreds of thousands of piglets are castrated without anesthesia in Sweden every year so that we may be guaranteed meat without boar odor. The smell appears while cooking meat of boar and is described as urine- and sweat-like. High levels of androstenone and skatole are considered the main factors behind boar odor. LÄS MER
9. Alternativ till obedövad kastrering av smågrisar : - Ur ett ekonomiskt och djurhälsomässigt perspektiv
Kandidat-uppsats, Sektionen för ekonomi och teknik (SET)Sammanfattning : This degree project aims to evaluate alternative methods to the unanaesthetized castration of piglets. Castration of piglets is performed to prevent the development of boar taint. Boar taint can cause great financial losses for the pig manufacturer. LÄS MER
10. Androstenons fysiologiska roll hos grisar
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public HealthSammanfattning : It is mainly high levels of androstenone and skatole in adipose tissue that is the reason behind boar-taint, which is an unpleasant odor and taste from the meat of adult male boars. The purpose of this literature study is to provide an overview of current knowledge about the physioloical functioning of androstenone. LÄS MER