Sökning: "kötthalt"

Hittade 5 uppsatser innehållade ordet kötthalt.

  1. 1. Hundfoder och miljöpåverkan : -hundägares miljöhänsyn vid val av hundfoder

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för biologi och miljö (BOM)

    Författare :Tina Lennartsson; [2023]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Det fanns 1 100 000 hundar i Sverige 2023, enligt Jordbruksverkets statistik. När det kommer till hundar och miljöpåverkan är det ett relativt outforskat område. Miljöpåverkan från hundfoder och hur hundägare förhåller sig till miljöfrågor vid val av hundfoder är områden som behöver mer forskning. LÄS MER

  2. 2. Födelseviktens inverkan på grisars överlevnad, tillväxt och slaktkroppskvalitet

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Breeding and Genetics

    Författare :Frida Henriksson; [2016]
    Nyckelord :smågris; födelsevikt; överlevnad; tillväxt; digivning; avvänjningsvikt; dödlighet; köttkvalitet; kullutjämning; piglet; birth weight; survival; growth; nursing; weaning weight; mortality; carcass quality; fostering;

    Sammanfattning : To be able to maximize revenue as a pig producer, it is desirable to increase the number of produced animals; both born piglets and slaughtered pigs. The selection for increased litter size has although apparently resulted in an increased amount of piglets weighing ... LÄS MER

  3. 3. Konsistensförbättring av skivad salami och hushållsmedwurst på Siljans Chark AB

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Anna-Karin Rundqvist; [2015]
    Nyckelord :pH; starterkultur; temperatur; receptsammansättning; recipe; starter culture; temperature;

    Sammanfattning : Siljans Chark AB är ett lokalt förankrat företag i Mora. Där tillverkas många olika typer av charkprodukter, bland annat varmkorv, grillkorv, falukorv, leverpastej samt de fermenterade smörgåspåläggen salami och hushållsmedwurst. LÄS MER

  4. 4. Immunokastrering av gris : för- och nackdelar ur produktionssynpunkt

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health

    Författare :Pernilla Rosberg; [2012]
    Nyckelord :immunokastrering; kastrering; Improvac; gris; galtlukt; kötthalt; androstenon;

    Sammanfattning : Kastrering av smågris för att motverka galtlukt görs idag i Sverige under grisens första levnadsvecka utan bedövning. EU kommissionen har lagt fram ett förslag på att från och med 2012 ska all kastrering av grisar ske med bedövning, och kirurgisk kastrering ska upphöra från 2018 under förutsättning att vissa praktiska problem har lösts tills dess. LÄS MER

  5. 5. Kvaliteten hos charkprodukter efter borttagandet av namnskydd, samt införandet av EU:s köttdefinition

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Elin Olsson; [2011]
    Nyckelord :namnskydd; köttdefinition; charkprodukter; kötthalt;

    Sammanfattning : Until the 1st of January 2003 there were thirteen processed meat products provided with name protection in Sweden. These products had to contain a certain amount of meat and/or a certain amount of fat to be allowed to carry a recognized name. LÄS MER