Sökning: "dietary survey"
Visar resultat 16 - 20 av 82 uppsatser innehållade orden dietary survey.
16. Unga vuxnas attityd till och kunskap om mejeriprodukter och vätbaserade alternativ
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund Det finns många olika motiv till att individer väljer att äta växtbaserat. De främsta motiven är egenhälsan och etiska aspekter i form av djurrätt, men även minskad klimatpåverkan. Den största barriären till att övergå till en mer växtbaserad kosthållning är informationsbrist om kosthållningen. LÄS MER
17. Aktiva Idrottares Upplevda Kunskapsnivå Till Kost Med Koppling Till Idrottsutövning: Kvantitativ Undersökning Av Aktiva Idrottares Upplevda Kunskapsnivå Till Sin Kost Med Koppling Till Idrottsutövning
Kandidat-uppsats, Karlstads universitetSammanfattning : Inom idrotten har kosten blivit mer och mer av ett samtalsämne det senaste decenniet. Mycket för att det har kommit bra forskning om hur en bra kost kan hjälpa oss till att prestera bättre inom våran idrott och få de resultat som vi önskar. LÄS MER
18. Association of socioeconomic and dietary factors with the co-occurrence of anemia and stunting among adolescent girls aged 15 – 19 years : Secondary analysis of the Nigeria Demographic and Health Survey 2018
Master-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kvinnors och barns hälsaSammanfattning : Abstract Background Good health and well-being throughout life improves normal growth development and promotes a healthy pregnancy outcome. Malnourishment among adolescent girls can result in the intergenerational cycle of malnutrition. LÄS MER
19. Effect of Oat Bio-actives on Cardiometabolic Related Variables in Humans
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : Consumers are becoming interested in oats as a healthy food. Several studies have investigated the impact of oats components on human metabolism. LÄS MER
20. The Nordic Keyhole : quantitative analysis of its use in productreformulation and development
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Front of pack nutrition label (FOPNL) could be used to guide consumers to healthier choices. FOPNL were therefore used as a tool for consumers to give guidelines in choosing healthy food. LÄS MER