Sökning: "dietary survey"

Visar resultat 16 - 20 av 82 uppsatser innehållade orden dietary survey.

  1. 16. Unga vuxnas attityd till och kunskap om mejeriprodukter och vätbaserade alternativ

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Ella Walter; Moa Albertsson; [2021]
    Nyckelord :växtbaserad; kunskap; attityder; hälsa; mejeriprodukter; mejeri; kosthållning; vegan; vegetarian; blandkost; pescetarian; omnivor; unga vuxna; växtbaserad dryck;

    Sammanfattning : Bakgrund Det finns många olika motiv till att individer väljer att äta växtbaserat. De främsta motiven är egenhälsan och etiska aspekter i form av djurrätt, men även minskad klimatpåverkan. Den största barriären till att övergå till en mer växtbaserad kosthållning är informationsbrist om kosthållningen. LÄS MER

  2. 17. Aktiva Idrottares Upplevda Kunskapsnivå Till Kost Med Koppling Till Idrottsutövning: Kvantitativ Undersökning Av Aktiva Idrottares Upplevda Kunskapsnivå Till Sin Kost Med Koppling Till Idrottsutövning

    Kandidat-uppsats, Karlstads universitet

    Författare :Philip Larsson; [2021]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Inom idrotten har kosten blivit mer och mer av ett samtalsämne det senaste decenniet. Mycket för att det har kommit bra forskning om hur en bra kost kan hjälpa oss till att prestera bättre inom våran idrott och få de resultat som vi önskar. LÄS MER

  3. 18. Association of socioeconomic and dietary factors with the co-occurrence of anemia and stunting among adolescent girls aged 15 – 19 years : Secondary analysis of the Nigeria Demographic and Health Survey 2018

    Master-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kvinnors och barns hälsa

    Författare :Mouza Lootah; [2021]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Abstract Background Good health and well-being throughout life improves normal growth development and promotes a healthy pregnancy outcome. Malnourishment among adolescent girls can result in the intergenerational cycle of malnutrition. LÄS MER

  4. 19. Effect of Oat Bio-actives on Cardiometabolic Related Variables in Humans

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Yi Wang; [2021]
    Nyckelord :oat polar lipids; bio-actives; metabolic diseases; applied nutrition; food chemistry; Chemistry;

    Sammanfattning : Consumers are becoming interested in oats as a healthy food. Several studies have investigated the impact of oats components on human metabolism. LÄS MER

  5. 20. The Nordic Keyhole : quantitative analysis of its use in productreformulation and development

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Cecilia Andersson; [2021]
    Nyckelord :The Nordic Keyhole; Criteria; Food groups; FOPNL; Health;

    Sammanfattning : Front of pack nutrition label (FOPNL) could be used to guide consumers to healthier choices. FOPNL were therefore used as a tool for consumers to give guidelines in choosing healthy food. LÄS MER