Sökning: "dietary survey"
Visar resultat 21 - 25 av 82 uppsatser innehållade orden dietary survey.
21. THE ROLE OF POLITICAL TRUST ON POLICY ACCEPTABILITY AND PUBLIC SUPPORT FOR A CLIMATE TAX ON MEAT CONSUMPTION A Survey Experiment in Sweden and Turkey
Master-uppsats, Göteborgs universitet/Statsvetenskapliga institutionenSammanfattning : Human consumption of meat, specifically ruminants, is argued to be one of the major drivers of climate change. Individual and societal behavioural changes are considered necessary to tackle the overconsumption of animal products. LÄS MER
22. Nourishing a growing population : overcoming the challenge of B12 deficiency in an increasingly vegetarian world
Master-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : Increasing numbers of people are eliminating animal products from their diet in response to environmental concerns, as well as for human health reasons and in recognition of animal rights. Vitamin B12, an essential nutrient produced exclusively by bacteria and archaea, is present in animal products but is generally absent from unfortified plant foods. LÄS MER
23. Proteintillskott eller inte? : en studie om intag av protein och inställningen till proteintillskott hos styrketränande män
Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskapSammanfattning : Inledning: Den svenska träningstrenden fortsätter enligt stadiums årliga undersökning om svenskarnas träningsvanor. Enligt Livsmedelsverket är kosttillskott ett komplement som ska konsumeras utöver den vanliga kosten, och motiveringen till att idrottare använder kosttillskott är exempelvis för att skydda hälsa och prestation. LÄS MER
24. I en stödjande miljö är hälsosamma val enkla val : En kvantitativ studie om konsumenters upplevelser av hälsosamma livsmedelsval
Kandidat-uppsats, Luleå tekniska universitet/Institutionen för hälsovetenskapSammanfattning : Introduktion: Ohälsosamma matvanor är en av de största riskfaktorerna för ohälsa och förekommer oftare i socioekonomiskt svagare grupper. Tillgängligheten av livsmedel påverkar både vilka kostval vi gör och hur mycket vi konsumerar. Marknadsföring påverkar tillgängligheten och används för att styra konsumenternas livsmedelsval. LÄS MER
25. Public school catering's role in the transition towards a sustainable food system : opportunities of serving more legumes and less meat
Master-uppsats, SLU/Dept. of People and SocietySammanfattning : Public catering can have a considerable environmental and educational impact. A scenario of more legume and less meat consumption in Sweden was in the present study used as a tool to explore the possibilities of Swedish public school meals to become more sustainable. LÄS MER