Sökning: "dietary survey"

Visar resultat 21 - 25 av 82 uppsatser innehållade orden dietary survey.

  1. 21. THE ROLE OF POLITICAL TRUST ON POLICY ACCEPTABILITY AND PUBLIC SUPPORT FOR A CLIMATE TAX ON MEAT CONSUMPTION A Survey Experiment in Sweden and Turkey

    Master-uppsats, Göteborgs universitet/Statsvetenskapliga institutionen

    Författare :Ecem Yavuz; [2020-07-03]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Human consumption of meat, specifically ruminants, is argued to be one of the major drivers of climate change. Individual and societal behavioural changes are considered necessary to tackle the overconsumption of animal products. LÄS MER

  2. 22. Nourishing a growing population : overcoming the challenge of B12 deficiency in an increasingly vegetarian world

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Helen Olga Thompson; [2020]
    Nyckelord :vitamin B12; lactic acid fermentation; vegan diets; micronutrient deficiency; sustainability; legumes;

    Sammanfattning : Increasing numbers of people are eliminating animal products from their diet in response to environmental concerns, as well as for human health reasons and in recognition of animal rights. Vitamin B12, an essential nutrient produced exclusively by bacteria and archaea, is present in animal products but is generally absent from unfortified plant foods. LÄS MER

  3. 23. Proteintillskott eller inte? : en studie om intag av protein och inställningen till proteintillskott hos styrketränande män

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskap

    Författare :Simon Johansson; Marcus Dickson; [2020]
    Nyckelord :Exercise; eating registration; food supplements; protein; attitude; Träning; kostregistrering; kosttillskott; protein; inställning;

    Sammanfattning : Inledning: Den svenska träningstrenden fortsätter enligt stadiums årliga undersökning om svenskarnas träningsvanor. Enligt Livsmedelsverket är kosttillskott ett komplement som ska konsumeras utöver den vanliga kosten, och motiveringen till att idrottare använder kosttillskott är exempelvis för att skydda hälsa och prestation. LÄS MER

  4. 24. I en stödjande miljö är hälsosamma val enkla val : En kvantitativ studie om konsumenters upplevelser av hälsosamma livsmedelsval

    Kandidat-uppsats, Luleå tekniska universitet/Institutionen för hälsovetenskap

    Författare :Terése Olofsson; Hanna Pettersson; [2020]
    Nyckelord :Health promotion; supportive environments; healthy food choices; grocery; food; health; marketing; food choices; socioeconomics; behavioral economics; hälsopromotion; stödjande miljöer; hälsosamma livsmedelsval; dagligvaruhandel; livsmedel; hälsa; marknadsföring; matval; socioekonomi; beteendeekonomi;

    Sammanfattning : Introduktion: Ohälsosamma matvanor är en av de största riskfaktorerna för ohälsa och förekommer oftare i socioekonomiskt svagare grupper. Tillgängligheten av livsmedel påverkar både vilka kostval vi gör och hur mycket vi konsumerar. Marknadsföring påverkar tillgängligheten och används för att styra konsumenternas livsmedelsval. LÄS MER

  5. 25. Public school catering's role in the transition towards a sustainable food system : opportunities of serving more legumes and less meat

    Master-uppsats, SLU/Dept. of People and Society

    Författare :Linnea Stolt; [2020]
    Nyckelord :agroecology; public catering; school meals; dietary choice; legumes; public procurement; education;

    Sammanfattning : Public catering can have a considerable environmental and educational impact. A scenario of more legume and less meat consumption in Sweden was in the present study used as a tool to explore the possibilities of Swedish public school meals to become more sustainable. LÄS MER