Sökning: "från order till leverans"

Visar resultat 1 - 5 av 84 uppsatser innehållade orden från order till leverans.

  1. 1. Evaluation of Excess Heat Driven Carbon Capture Integrated at a Swedish Pulp Mill

    Master-uppsats, Lunds universitet/Kemiteknik (CI)

    Författare :Frida Nilsson; [2023]
    Nyckelord :CCS; BECCS; pulp and paper industry; pulp mill; excess heat; MEA; HPC; AMP; DMSO; chemical engineering; environmental engineering; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : As the atmospheric carbon dioxide keeps increasing, bioenergy with carbon capture and storage (BECCS) is getting increased attention as a measure to reduce the emissions of carbon dioxide. It is especially interesting in Sweden where the extensive paper and pulp industry constitutes point sources of biogenic carbon dioxide. LÄS MER

  2. 2. Flödeseffektivisering med hjälp av Lean inom legotillverkande verksamhet i CNC-miljö

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Örebro universitet/Institutionen för naturvetenskap och teknik

    Författare :Leonard Marlesson; [2023]
    Nyckelord :Lean; SMED; fishbone diagram; Flow efficiency; Lean; SMED; Fiskbensdiagram; Flödeseffektivisering;

    Sammanfattning : Detta examensarbete grundar sig på Lean-filosofin och genomförs i samarbete med ett legotillverkande företag vid namn Gloab Konsult AB, som specialiserar sig i CNC-svarvning och precisionsslipning. För att mer i detalj kunna studera olika verktyg och metoder ifrån Leanfilosofin, är syftet med detta arbete att effektivisera en av Gloabs artiklar som går igenom hela deras produktion, från råvarulager till längdsvarv och robotstyrd-precisionsslipmaskin för att slutligen packas ner för leverans till kund, en M2-500. LÄS MER

  3. 3. Combining proprietary real-time Ethernet protocols with Time-Sensitive Networking for avionics : A simulation study in OMNeT++ with INET 4.4

    Master-uppsats, KTH/Skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS)

    Författare :Fredrik Ekstedt Karpers; [2023]
    Nyckelord :Ethernet; Time-sensitivenetworking; Real-timenetworks; IEEE802.1Q; Aeronautics; OMNeT ; Ethernet; Time-sensitive networking; Realtidsnätverk; IEEE 802.1Q; Aeronautik; OMNeT ;

    Sammanfattning : Robust real-time communication is crucial in many safety-critical systems, such as air-crafts. One example of real-time communication within an aircraft is the Ethernet-based protocol called Proprietary Real-Time Ethernet (PRTE), used for sensor data and other hard real-time information exchange. LÄS MER

  4. 4. Hållbar utveckling inom NPI-process : fokus på koldioxidutsläpp och CSR

    M1-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomi

    Författare :Sahar Jorat Hashemi; Jessica Popiel; Felix Rönn; [2022]
    Nyckelord :NPI; carbon dioxide emissions; sustainability; CSR; transportation; NPI; hållbarhet; koldioxidutsläpp; CSR; transport;

    Sammanfattning : I dagsläget står industrier för en tredjedel av Sveriges totala utsläpp när det kommer till koldioxidutsläpp. I samband med koldioxidutsläppen från industrin tillkommer utsläpp från samtliga transporter. Ericsson har som mål att gemensamt bli CO2-neutrala inom år 2030 för att vidare ha noll koldioxidutsläpp år 2040. LÄS MER

  5. 5. Digitala matleveransplattformar, restaurangers vänner eller fiender? : Risker med digitala matleveransplattformar och metoder för att hantera dessa

    Magister-uppsats, Linköpings universitet/Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling; Linköpings universitet/Filosofiska fakulteten

    Författare :Ida Svennson; Cornelia Oskarsson; [2022]
    Nyckelord :PDE; platform dependent entrepreneurs; FDA; Plattform; matleveransplattform; plattformsstrategi; restaurang; restauranger; startegi;

    Sammanfattning : Bakgrund och problemformulering: Plattformsstrategier har blivit ett allt vanligare fenomen och i dagsläget är flera av världens största företag plattformsföretag. Digitala plattformar för beställning och leverans av mat är en typ av plattformar som ökat markant de senaste åren, speciellt i och med covid-19 pandemin då restaurangbranschen fick helt nya förutsättningar. LÄS MER