Sökning: "fruits and vegetables consumption"

Visar resultat 1 - 5 av 36 uppsatser innehållade orden fruits and vegetables consumption.

  1. 1. Impact of COVID-19 pandemic on the diet, lifestyle, and well-being of young Swedes participating in the I.Family study.

    Master-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicin

    Författare :Lisianne Passos Luz; [2023-01-09]
    Nyckelord :COVID-19; lifestyle; diet; physical activity; well-being; young people;

    Sammanfattning : Introduction: Globally, the COVID-19 pandemic has caused social disruptions that have led to changes in our lives. Young people may be especially susceptible to disruptions during their formative years. LÄS MER

  2. 2. Val av lokalproducerade frukter och grönsaker i säsong - en väg mot hållbar konsumtion?

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Energy and Technology

    Författare :Safin Mahdi Khoshnaw; [2023]
    Nyckelord :frukt och grönsaker; lokalproducerat; säsong; hållbar konsumtion; hållbar produktion; miljö; klimat;

    Sammanfattning : Båda nationellt och internationellt står säkerställning och arbete mot en hållbar konsumtion och produktion på agendan. Detta kan kopplas till alla de 17 globala hållbarhetsmålen som styr mot Agenda 2030, liksom flera av Sveriges miljömål. LÄS MER

  3. 3. The Role of Education in Health Behaviors. An IV Study Using the SHARE Data

    Master-uppsats, Lunds universitet/Nationalekonomiska institutionen

    Författare :Elvira Wiktorsson; [2022]
    Nyckelord :Education; Health behaviors; Covid-19; Instrumental variable approach; Compulsory schooling reforms; Health economics; Education economics; Business and Economics;

    Sammanfattning : The association between education and health is well documented: more educated individuals live longer and have healthier lives. The incidence of health disparities by education was further accentuated during the Covid-19 pandemic, where the rates of Covid-19 cases and fatalities were higher in communities with less-educated populations. LÄS MER

  4. 4. Impact of light quality on leafy green vegetables

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Muhammad Abdul Aziz; [2021]
    Nyckelord :blue light; controlled light; E. coli; spinach;

    Sammanfattning : Fruits and vegetables are a vital part of the human diet, and their consumption is on the rise because they are considered as a healthy intake. However, ingredients of fruits and vegetables are vulnerable in postharvest handling like moisture loss, wrong handling, physical damage, and microbial contamination. LÄS MER

  5. 5. Unga vuxnas föreställningar om sin egen frukt- och grönsakskonsumtion : En kvalitativ intervjustudie

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Antonia Hed; Cassandra Själin; [2021]
    Nyckelord :Frukt; Grönsaker; Konsumtion; Unga vuxna; Föreställningar; Kvalitativ studie; Intervjustudie; Tankar; Känslor;

    Sammanfattning : Bakgrund: En studie visar att svenska vuxna mellan 18-30 år har lägst intag av frukt och grönsaker. De har även minst kännedom om kostråden och ett av hindren till konsumtion är att de inte tycker det är gott. För att förhindra sjukdom eller bibehålla god hälsa är det viktigt att konsumera mycket frukt och grönsaker. LÄS MER