Avancerad sökning

Hittade 4 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.

  1. 1. Gårdsslakteriers lönsamhet vid småskalig lammslakt

    M1-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Adam Arnesson; [2013]
    Nyckelord :gårdsslakteri; lammslakt; småskaligt; ekologiskt; lamm; slakt;

    Sammanfattning : Intresset för att bygga gårdsslakterier ökar i Sverige, likaså efterfrågan på närproducerade livsmedel till följd av ökad medvetenhet bland konsumenter. Att bygga ett gårdsslakteri är intressant både ur ett ekonomiskt perspektiv och ur ett perspektiv på mjuka värden, men frågan är om det går att få lönsamhet i verksamheten. LÄS MER

  2. 2. Fermented sausage : product development at Lindell's Gårdsslakteri

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Nina Mogren; [2011]
    Nyckelord :meat product; fermented sausage; food additive; food product development;

    Sammanfattning : Product development is a risky business; many products never yield profit, but it is also ne-cessary for a company’s survival in a competitive business where the costumers change their requests constantly. Consumer-led product development is developed from the wish to fill the consumer’s needs and expectations and thereby be more likely to succeed. LÄS MER

  3. 3. Gårdsslakteri

    L3-uppsats, SLU/Dept. of Rural Buildings and Animal Husbandry [LBT]

    Författare :Daniel Andersson; Charlotte Malmqvist; [2007]
    Nyckelord :slakterier; gårdsslakterier; livsmedelsproduktion; gårdsslakt; djurvälfärdsfrågor; slaktlokaler;

    Sammanfattning : Eftersom vi har ett eget stort intresse för djurvälfärdsfrågor och produktion av livsmedel med hög kvalitet har vi valt att fördjupa våra kunskaper inom gårdsslakt. I en tid där vi går mot allt färre stora slakterier, som leder till långa transporter för djuren och resulterar i ökad stress och skaderisk, så känns detta extra aktuellt. LÄS MER

  4. 4. Hur man minskar avståndet mellan matproducent och konsument

    L3-uppsats, SLU/Dept. of People and Society

    Författare :Linnea Andreasson; Marie-Louise Hansson; [2007]
    Nyckelord :närproducerad mat; livsmedel; småskalig livsmedelsproduktion; marknadsföring;

    Sammanfattning : Varför köper inte svenskar mer närproducerad mat? Den globala trenden går mot ett samhälle som ska vara mer självförsörjande för att minska den negativa klimatpåverkan. Hur ska vi få svenskar att äta livsmedel som är närproducerade? Svaret är inte enkelt men att erbjuda konsumenter närproducerade livsmedel är en bra början. LÄS MER