Sökning: "hållbart fiske"
Visar resultat 11 - 15 av 25 uppsatser innehållade orden hållbart fiske.
11. Fina fisken : Krögares erfarenheter av etiskt märkt fisk & hållbarhet i haven
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Enheten för restauranghögskolanSammanfattning : Den stora konsumtionen förväntas öka i framtiden då befolkningen ökar. Livsmedelskonsumtionen står för en fjärdedel av alla utsläpp i Sverige och en del i detta finns restaurangmåltiderna. LÄS MER
12. Det sjätte massutdöendet : hinner vi lära oss leva ansvarsfullt innan Big Six inträffar?
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and HealthSammanfattning : Människans påverkan på naturen har fått stora konsekvenser, direkt i form av jakt, fiske och skogsavverkning för jordbruk, och indirekt genom global uppvärmning pga. växthusgaser. Biotoper för vilda djur minskar, vilket leder till minskning av den biologiska mångfalden. LÄS MER
13. Hur följer förvaltningen av Vättern principer för ekosystembaserad fiskförvaltning?
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. Of Aquatic ResourcesSammanfattning : En minskning av biologisk mångfald och andra naturvärden har lett till en växande förståelse för naturens komplexitet och människans begränsningar i att förutsäga förändringar i ekosystem. I ekosystemansatsen, som härstam- mar från FN:s Konvention om biologisk mångfald, förespråkas ett eko- systemperspektiv för att främja ett hållbart nyttjande av ekosystemen. LÄS MER
14. Modellering av tånglakens, Zoarces viviparus, habitat i Östersjön
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. Of Aquatic ResourcesSammanfattning : Att förstå sambandet mellan miljövariabler och fiskarters förekomst eller abundans är en väsentlig del i att bedriva ekosystembaserat bevarandearbete och ekologiskt hållbart fiske. Tånglaken, Zoarces viviparus, var klassad som nära hotad på rödlis-tan 2010 och på HELCOM Red List of the Baltic Sea 2013. LÄS MER
15. Fisken i frysdisken – Konsumentens medvetenhet kring de negativa konsekvenserna gällande fiskmjöl och odlad lax
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildningSammanfattning : Farmed salmon is today commonly available in grocery stores where it is marketed as a healthy and environmentally friendly alternative to many other fish species. The fact that the diet of farmed salmon substantially consists of fishmeal is a fairly unknown fact. LÄS MER