Sökning: "komjölk"
Visar resultat 6 - 10 av 28 uppsatser innehållade ordet komjölk.
6. Celltalet i mjölk hos svenska mjölkgetter
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : Hos mjölkkor är celltalsanalyser av mjölken ett frekvent använt mått som indikator på mjölkens kvalité och kons hälsostatus. Ett ökat celltal i mjölken beror hos kor främst på juverinflammation och detta används som en indikator för juverhälsa både på individ- och besättningsnivå. LÄS MER
7. Smaksättning av vegetabilisk yoghurt på Vicia faba
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : En övergång från animaliska till vegetabiliska proteiner är en attraktiv strategi för att förbättra livsmedelsproduktionen samt minska belastningen på miljön. Bondöna (Vicia faba) är en lämplig proteingröda att odla i Sverige vilket skulle gynna det svenska jordbruket samt var gynnsamt då trenden i samhället just nu är ett intresse för närproducerat. LÄS MER
8. Möjligheter och utmaningar med en hållbar primärproduktion av mjölk och nötkött i Sverige
Magister-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : I takt med att världspopulationen ökar behöver även produktionen av livsmedel ökas. Med hänsyn till klimatförändringarna behöver den ökade produktionen ske på ett hållbart sätt. Komjölk är en högkvalitativ proteinkälla för människor och en tradition i Sverige sedan lång tid tillbaka. LÄS MER
9. Lactose-free milk : lactose intolerance, nutrition and process technology
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : The inability to properly digest lactose into its constituent’s glucose and galactose, is prevalent worldwide, thus affecting large groups of people, who cannot benefit from the nutritional aspects of consuming dairy products. To enable consumption of dairy products even in adult individuals which suffer from lactase deficiency, the dairy industry has further developed dairy technologies. LÄS MER
10. Svenska gårdsmejerier : en inblick i mejeriproduktion och användandet av starterkulturer
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Mjölk och mejeriprodukter har alltid varit en viktig näringskälla världen över, och har en inverkan på både länders ekonomi såväl som hälsa. Produktionen av hantverksmässigt tillverkade ostar uppvisar en enorm variation och diversitet som har gett stora möjligheter för utveckling. LÄS MER