Sökning: "konkurrens restaurang"

Visar resultat 1 - 5 av 11 uppsatser innehållade orden konkurrens restaurang.

  1. 1. Förvaltningsplan för Ringsjöns rovfiskbestånd - Problemidentifiering och förslag till åtgärdsplan

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Examensarbeten i biologi

    Författare :Patrik Larsson; [2018]
    Nyckelord :Biology and Life Sciences;

    Sammanfattning : Eutrofiering är ett världsomspännande problem för sötvatten. Höga tillflöden av fosfor leder till försämrade förutsättningar för många typer av rovfiskar såsom abborre (Perca fluviatilis) och gädda (Esox lucius). LÄS MER

  2. 2. Cityhandelns konkurrens från externhandel och e-handel

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Lunds universitet/Fastighetsvetenskap

    Författare :Richard Hall; Martin André; [2018]
    Nyckelord :Fastighet; cityhandel; externhandel; e-handel; kommersiell service; Business and Economics; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Traditionally, city commerce has always had a strong foothold in Swedish cities. However, in recent years the city commerce has experienced a weaker growth in comparison with external shopping and e-commerce. LÄS MER

  3. 3. Vikten av Nöjda Kunder : Servicekvalitet & Kundnöjdhet i en konkurrens-utsatt bransch

    Magister-uppsats, Högskolan i Borås/Institutionen Handels- och IT-högskolan

    Författare :Niklas Eiserhall; Adam Gustafsson; [2013]
    Nyckelord :Servicekvalitet; Snabbmatskonsumtion; Kundnöjdhet;

    Sammanfattning : Under 2000-talet verkar flera företag i en konkurrensutsatt miljö och vikten av begreppen kundnöjdhet och servicekvalitet har återigen aktualiserats. En av de branscher där kon-kurrensen tilltar är restaurangbranschen och olika konsumenter efterfrågar olika erbju-danden. LÄS MER

  4. 4. Vinflaskans färg, form och vikt : En studie av marknadsföring, konsumentpåverkan och preferens

    M1-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Daniel Collin; Patrik Nilsson; [2013]
    Nyckelord :bottle; design; marketing; preference; wine.;

    Sammanfattning : Vinmarknaden av idag präglas av allt tuffare konkurrens, och går från att ha varit traditionsbunden mot att bli mer och mer marknadsorienterad. Det går att se trender i att flaska och förslutning vid sidan av etikett börjat användas allt mer som marknadsföringsredskap. LÄS MER

  5. 5. Effekter av sänkt mervärdesskatt på restaurang- och cateringtjänster

    Master-uppsats, Institutionen för nationalekonomi och statistik (NS)

    Författare :Karolina Henningsson; [2013]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Mervärdesskatten på restaurang- och cateringtjänster sänktes från 25 procent till 12 procent den 1 januari 2012. Sänkningen var en del i den sittande regeringens övergripande mål om en högre varaktig sysselsättning. De flesta utvärderingar på sänkt mervärdesskatt har fokuserat på effekter i konsumentpriser. LÄS MER