Sökning: "lactose intolerance"

Visar resultat 1 - 5 av 10 uppsatser innehållade orden lactose intolerance.

  1. 1. Extraction method comparison for PCR analysis of human samples

    Master-uppsats, KTH/Kemi

    Författare :Lukas Jackalin; [2023]
    Nyckelord :PCR; RNA; DNA; diagnostik; Sars-Cov-2; PCR; RNA; DNA; diagnostics; SARS-Cov-2;

    Sammanfattning : Den här studien genomfördes för att jämföra två instrumentuppsättningar, EasyMag och Kingfisher Flex, med avseende på effektivitet i förmåga att extrahera DNA och RNA inför diagnostiska tester med PCR. Studien utfördes SYNLAB Sverige AB i samband med avslutandet av allmän screening för Covid-19 och övergång till IVDR godkända instrument. LÄS MER

  2. 2. Lactose-free milk : lactose intolerance, nutrition and process technology

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Signe Christerson; [2020]
    Nyckelord :Lactose free-milk; Maillard reaction; Lactose persistence; lactase; lactose hydrolysed milk; membrane separation;

    Sammanfattning : The inability to properly digest lactose into its constituent’s glucose and galactose, is prevalent worldwide, thus affecting large groups of people, who cannot benefit from the nutritional aspects of consuming dairy products. To enable consumption of dairy products even in adult individuals which suffer from lactase deficiency, the dairy industry has further developed dairy technologies. LÄS MER

  3. 3. Comparison between conventional (animal origin) milk and milk from plant kingdom

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Louise Helsing; [2019]
    Nyckelord :milk; bovine; plant-based drink; plant-based beverages; bovine milk; plant-based milk; environmental impact; nutritional value; production process;

    Sammanfattning : Plant-based milks are an emerging market, often used as a substitute to bovine milk. The purpose for choosing a plant-based milk can be due to medical reasons such as milk-protein allergy and lactose intolerance. Lifestyle choices such as a thrive to-wards a vegan diet can be another factor. LÄS MER

  4. 4. Genotypning av laktostolerans (LCT-13910C>T) direkt på blod med realtids-PCR : Utvärdering av Kapa Probe Force

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Jönköping/HHJ, Avd. för naturvetenskap och biomedicin

    Författare :Carl Folkesson; Ola Christensson; [2016]
    Nyckelord :Polymorphism; lactose intolerance; PCR; DNA-polymerase; blood; Polymorfism; laktosintolerans; PCR; DNA-polymeras; blod;

    Sammanfattning : Hos vuxna individer förekommer två fenotyper gällande produktionen av laktas, vilka kallas laktostolerans och laktosintolerans. Vid laktosintolerans produceras otillräckliga mängder laktas vilket framkallar symptom som magsmärtor och flatulens vid intagandet av mjölkprodukter. LÄS MER

  5. 5. Mejeriprocessernas påverkan på mjölkens komponenter

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Agatha Sapieja; [2015]
    Nyckelord :homogenisering; pastörisering; mjölkens beståndsdelar komponenter; MFGM; laktos; kasein; vassle; UHT;

    Sammanfattning : Mjölk och mejeriprocesser är ett omdiskuterat ämne. Det dyker regelbundet upp nya studier inom området och meningarna är delade om mejeriprocesser och deras påverkan på mjölkens beståndsdelar. LÄS MER