Sökning: "mat kök"
Visar resultat 21 - 25 av 35 uppsatser innehållade orden mat kök.
21. A Social Ekonomic Study of a Small-Scale Biogas Facility. : Designing and construction for a single household for the production of biogas from easily accessible substrates such as human faeces, household waste, garden waste and manure.
Master-uppsats, Karlstads universitet/Institutionen för ingenjörs- och kemivetenskaperSammanfattning : Increased access to energy is a key factor to reduce poverty and to gain increased development and prosperity. Access to energy is not equally distributed globally. On average a Swedish person consumes more energy than 12 individuals in Tanzania. The Msambara village arose in the 1930s. LÄS MER
22. Måltidskvalitet i förskolan : bidrag till ett kvalitetsbedömningssystem
Kandidat-uppsats, Sektionen för lärande och miljöSammanfattning : The quality of meals is included in the constant improvement of each preschool. The study is carried out on behalf of the City of Malmö and Environmental Management and focuses on this quality work. LÄS MER
23. Starkare djurskydd? : en undersökning av Sigtuna- och Rättviks kommuns strategi för upphandling av livsmedel
L3-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentSammanfattning : Uppsatsen har som syfte att ta reda på vilka faktorer som ligger bakom att en kommun väljer att ha med starkare djurskyddskrav i sin upphandling av livsmedel. När en offentlig myndighet ska köpa in en vara eller tjänst måste de följa vissa regler, dessa regler finns beskrivna i Lagen om offentlig upphandling (LOU) och är EU-gemensamma, vilket betyder att alla medlemsländer i EU måste följa dem. LÄS MER
24. Tidsdriven aktivitetsbaserad kostnadskalkyl för samordnad livsmedelsdistribution i Falköping kommun - Analys för lokal logistik
Master-uppsats, Lunds universitet/FörpackningslogistikSammanfattning : Falköpings kommun har som mål att samordna sina livsmedelsflöden till de kommunala enheterna (exempelvis skolkök) för att uppnå en långsiktigt hållbar logistik lösning. Införande av en samordnad varudistribution får olika konsekvenser beroende på tidigare flöden, antal leverantörer, storlek och beställningsvolymer hos köken med mera. LÄS MER
25. ”Det är länken mellan kund och kök som skall få gästen att äta!” - En studie om måltidsföreståndares uppfattningar om hälsa
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Denna kandidatuppsats tar bland annat sin utgångspunkt i modellen Måltidens fem aspekter (MFA) och hur man kan arbeta med modellens olika delar för att verka hälsofrämjande mot sina gäster. En annan utgångspunkt är olika defintioner av begreppet hälsa. LÄS MER