Sökning: "mat kök"

Visar resultat 6 - 10 av 35 uppsatser innehållade orden mat kök.

  1. 6. Specialpedagogisk samverkan över skogränsen till förskolans kök? : En kvalitativ intervjustudie av några kockar i förskolan och deras uppfattningar om delaktighet i arbetet kring barn i behov av särskilt stöd i anknytning till måltid och mat

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Linköpings universitet/Institutionen för beteendevetenskap och lärande; Linköpings universitet/Utbildningsvetenskap

    Författare :Nea Hillström; [2019]
    Nyckelord :Specialpedagogik; Specialpedagogisk samverkan; måltid; särskild kost; specialkost; måltidspersonal; kock i förskolan; samarbete; delaktighet.;

    Sammanfattning : Förskolans organisation och praxis att involvera kocken på förskolan i specialpedagogiskt arbete kring barn i behov av särskilt stöd i kostrelaterade frågor, beskrivs i denna kvalitativa intervjustudie. Detta genom åtta förskolkockars uttalanden. LÄS MER

  2. 7. Redistribution of leftover food from municipal canteens in Sweden to avoid food waste - Environmental, social and economic effects

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Lunds universitet/Miljö- och energisystem

    Författare :Lotta Sellmann Jansson; [2019]
    Nyckelord :Food waste; redistribution; sustainability; municipal canteens; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : In 2015 the Swedish government signed the UN Agenda 2030 comprising of 17 Sustainable Development Goals and a total of 169 sub targets. Goal 12 target 3 reads as follows: “By 2030, halve per capita global food waste at the retail and consumer levels and reduce food losses along production and supply chains, including post-harvest losses. LÄS MER

  3. 8. Drivers and Barriers for Reducing Food Waste in School Kitchens

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Marika Arvidsson; [2019]
    Nyckelord :Food waste; food production; school kitchens; public kitchens; change management; change; food engineering; livsmedelsteknik; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Of the food produced for human consumption, one-third is lost or wasted. Food waste has an impact on the environment in several ways and it is thus required to reduce food waste in all parts of the value chain. The objective of this thesis is to identify drivers and barriers for implementing food waste reducing strategies in school kitchens. LÄS MER

  4. 9. Förslag på en logistikmodell för ökad sysselsättning inom närproducerad mat – En enkätstudie

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Gävle/Industriell ekonomi

    Författare :Simon Lundgren; Filip Åkerlind; [2018]
    Nyckelord :Logistikmodell; livsmedelsproducenter; centrallager; lokalproducerat; tredjepartslogistik;

    Sammanfattning : Ett skifte mot ett högre intresse för lokalproducerat livsmedel är i rörelse. Med det ökade intresset höjs också kraven hos producenterna att kunna förse den mängd livsmedel som efterfrågas. LÄS MER

  5. 10. Solvallas pre- and primary school

    Kandidat-uppsats, KTH/Arkitektur

    Författare :Ellen Forsskåhl; [2018]
    Nyckelord :School; primary school; preschool; Solvalla; Stockholm; Skola; skolbyggnad; Solvalla; Stockholm; förskola; grundskola;

    Sammanfattning : Solvallastaden är en ny stadsdel som planeras i Stockholms västra förorter, i närheten av Bromma flygplats. Idag ligger Sveriges största arena för travsport i området. Framöver kommer området prioritera grönska, möjligheter till idrott, framkomlighet till fots och bostäder. LÄS MER