Sökning: "mat kök"
Visar resultat 11 - 15 av 35 uppsatser innehållade orden mat kök.
11. Matsvinn inom skolmåltider - En utforskande studie som visar vikten av kommunikation inom kommunal skolmåltid
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Matsvinn är ett problem som förekommer längs hela livsmedelskedjan och leder till att mat produceras i onödan. Det bidrar till utsläpp som påverkar miljön negativt. Därför finns det ett stort behov av att förebygga matsvinn för en mer hållbar livsmedelskedja. LÄS MER
12. Evaluation of the potential in a measurement method for minimizing food waste in public sector food service
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Focus of this paper was on waste quantification and evaluation of the used measurement method for large scale catering units. The method included daily measurement of food waste at Kevinge Kindergarten and Kevinge School as well as observation; a comparison of data with statistics over collected food waste by the municipality of Danderyd; calculating recipe and consumption costs for all consumed food (breakfast, lunch and afternoon snacks); as well as total waste costs from the food production at Kevinge Kindergarten. LÄS MER
13. Berättelser från köket
Kandidat-uppsats, Malmö högskola/Fakulteten för kultur och samhälle (KS)Sammanfattning : I denna studie har jag undersökt hur kulturella föreställningar och normer om genus och klass påverkar hur vi ser på kropp, aktivitet och rum. Jag undersöker hur våra föreställningar om genus och klass har kodat våra kroppar och de aktiviteter som vi utför. LÄS MER
14. Att mäta matsvinn i skolkök : en jämförande studie av 13 metoder att mäta matsvinn
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Energy and TechnologySammanfattning : Ungefär en tredjedel av maten som produceras i världen slängs. I Sverige slängs över 1,2 miljoner ton mat varje år. En stor del av det är så kallat matsvinn, onödigt matavfall som skulle kunna använts om den hanterats annorlunda. LÄS MER
15. Maten som en insats för Sveriges äldre : En kvantitativ studie om hur matdistributionen ser ut i Sveriges kommuner
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : Den här studiens syfte är att undersöka hur Sveriges kommuner organiserar hemtjänstens matdistribution för äldre i ordinärt boende med biståndsbeslut. Syftet är även att undersöka om någon skillnad finns i hur man valt att organisera hemtjänstens matdistribution mellan Norrland, Svealand och Götaland. LÄS MER