Sökning: "mat kök"

Visar resultat 11 - 15 av 35 uppsatser innehållade orden mat kök.

  1. 11. Matsvinn inom skolmåltider - En utforskande studie som visar vikten av kommunikation inom kommunal skolmåltid

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Nazila Fakhraee Tabar; Malin Karlsson; [2017-08-28]
    Nyckelord :Ekonomi; Göteborgsmodellen; kommunikation; Matsvinn; Miljö; Skolkök;

    Sammanfattning : Matsvinn är ett problem som förekommer längs hela livsmedelskedjan och leder till att mat produceras i onödan. Det bidrar till utsläpp som påverkar miljön negativt. Därför finns det ett stort behov av att förebygga matsvinn för en mer hållbar livsmedelskedja. LÄS MER

  2. 12. Evaluation of the potential in a measurement method for minimizing food waste in public sector food service

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Katalin Simon; [2017]
    Nyckelord :food waste; measurement method; public sector food service; waste cost; weighed waste registration; recipes;

    Sammanfattning : Focus of this paper was on waste quantification and evaluation of the used measurement method for large scale catering units. The method included daily measurement of food waste at Kevinge Kindergarten and Kevinge School as well as observation; a comparison of data with statistics over collected food waste by the municipality of Danderyd; calculating recipe and consumption costs for all consumed food (breakfast, lunch and afternoon snacks); as well as total waste costs from the food production at Kevinge Kindergarten. LÄS MER

  3. 13. Berättelser från köket

    Kandidat-uppsats, Malmö högskola/Fakulteten för kultur och samhälle (KS)

    Författare :Astrid Stenbeck; [2016]
    Nyckelord :kultur; kropp; kodning; rum; kök; mat; genus; performativitet;

    Sammanfattning : I denna studie har jag undersökt hur kulturella föreställningar och normer om genus och klass påverkar hur vi ser på kropp, aktivitet och rum. Jag undersöker hur våra föreställningar om genus och klass har kodat våra kroppar och de aktiviteter som vi utför. LÄS MER

  4. 14. Att mäta matsvinn i skolkök : en jämförande studie av 13 metoder att mäta matsvinn

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Energy and Technology

    Författare :Emmy Mattisson; [2015]
    Nyckelord :matsvinn; matavfall; mäta matsvinn; skolkök;

    Sammanfattning : Ungefär en tredjedel av maten som produceras i världen slängs. I Sverige slängs över 1,2 miljoner ton mat varje år. En stor del av det är så kallat matsvinn, onödigt matavfall som skulle kunna använts om den hanterats annorlunda. LÄS MER

  5. 15. Maten som en insats för Sveriges äldre : En kvantitativ studie om hur matdistributionen ser ut i Sveriges kommuner

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Kristin Lignell; Josefin Shamei; [2015]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Den här studiens syfte är att undersöka hur Sveriges kommuner organiserar hemtjänstens matdistribution för äldre i ordinärt boende med biståndsbeslut. Syftet är även att undersöka om någon skillnad finns i hur man valt att organisera hemtjänstens matdistribution mellan Norrland, Svealand och Götaland. LÄS MER