Sökning: "mat kök"
Visar resultat 16 - 20 av 35 uppsatser innehållade orden mat kök.
16. Älska din nässla : Ett projekt om en hållbar dryck och dess visuella identitet
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för design (DE)Sammanfattning : På grund av bland annat övergödning finns det en ökad mängd kväve i regnet som faller på vår jord. Detta ändrar förutsättningarna för växtlighet. Ogräset brännässlan växer snabbt av den allt mer näringsrika jorden och får då en fördel gentemot andra växter. LÄS MER
17. A cost benefit analysis of public procurement of pork meat : imported, Swedish or locally produced?
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of EconomicsSammanfattning : Public procurement stands for a substantial part of the total food consumption in Sweden. The majority of the procured food is today imported and according to market trends it’s intended to stay that way. Imported food is favoured for locally produced due to price pressure. LÄS MER
18. Drömmen om en svensk midsommar eller maten och makten att säga vem du är: Allt om mats sommarnummer 1971-2012
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/HistoriaSammanfattning : Denna uppsats behandlar mat i relation till nationalism. Utgångspunkten är hur konstruktionen av "svenskhet" och "utländskhet" ser ut i relation till midsommar och hur denna gestaltas i tidningen Allt om mat. Undersökningen innebär en jämförelse över tid, vilken rör sig mellan 1971 och 2012. LÄS MER
19. BACK ON TRACK : Destination Bollnäs Järnvägslandskap
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, KTH/ArkitekturSammanfattning : Intro Mitt projekt spänner över många skalor, och sträcker sig från stadsplan till byggnadsdetalj. Det hela utspelar sig på ett lokstalls- och vagnverkstadsområde, som kallas SJ-området och ligger precis utanför Bollnäs stadskärna. LÄS MER
20. Alkoholservering - mellan folkhälsa och kommersiella intressen
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Lunds universitet/Juridiska institutionenSammanfattning : Försäljning av alkohol har varit reglerat under mycket lång tid i Sverige. Den nuvarande regleringen kan spåra sina rötter till 1800- talets mitt och även om reglering förändrats över tiden så är försäljning av alkohol fortfarande starkt reglerad. Alkoholagens syfte är att begränsa alkoholens skadeverkningar. LÄS MER