Sökning: "matproduktion"

Visar resultat 31 - 35 av 128 uppsatser innehållade ordet matproduktion.

  1. 31. Hållbar skolträdgård : Ett designförslag med skogsträdgården som förebild

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Gävle/Avdelningen för byggnadsteknik, energisystem och miljövetenskap

    Författare :Karin F Edlund; [2021]
    Nyckelord :agro forestry; skogsträdgård; skolträdgård; hållbar odling; utomhuspedagogik;

    Sammanfattning : Growing is a creative activity in lower school subject matter. It is an outdoor activity that creates movement. Gardening activities give favorable effects for the social teamwork in studentgroups and cultivation is a way to increase students' awareness of our food production. LÄS MER

  2. 32. Multifunktionella möjligheter för matlandskap

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101)

    Författare :Hanna Clausen; [2021]
    Nyckelord :matproduktion; matlandskap; multifunktionell markanvändning; urban agrikultur; hållbar samhällsutveckling; stadsjordbruk; självförsörjning;

    Sammanfattning : Den globala livsmedelsproduktionen har stora negativa effekter för världens klimat och biologiska mångfald. En omställning av vår matproduktion är grundläggande för att förhindra fortsatt global miljöförstöring. I denna uppsats undersöks möjligheter till att i en högre grad integrera matproduktion i dagens landskapsplanering. LÄS MER

  3. 33. Communication strategies in a value-related crisis : case study of Oatly

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Alexandra Steinwall; [2021]
    Nyckelord :Corporate social responsibility; crisis communication; crisis response; CSR communication; CSR crisis; food industry; food sector; situational crisis communication theory; sustainability; value-related crisis;

    Sammanfattning : The global food system faces great challenges in terms of sustainability. The access to food is unevenly distributed and one third of the population is either suffering from micro deficiencies or from a high calorie intake. LÄS MER

  4. 34. What’s on the menu in a crisis : nutritional consequences in the population

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Maria Gunnarsson; [2021]
    Nyckelord :food import; micronutrients; energy supply; nutritional consequences; deficiency symptom;

    Sammanfattning : Sweden's ability to be food self-sufficient has long been questioned, and in recent years it has become an increasingly important issue on the political agenda. In 2017, the Swedish Government presented a national food strategy which stated the importance of domestic food production in terms of crisis preparedness. LÄS MER

  5. 35. Uppfödning av svenska humlor till pollinering : Med perspektiv från aktörer: humleuppfödare, jordbrukare, offentlig sektor och akademi

    Kandidat-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknik

    Författare :Ellen Kornfeld; Rebecca Nibelius; [2021]
    Nyckelord :Bumblebee rearing; Pollination; Bombus terrestris terrestris; SWOT; Interviews; Humleuppfödning; Pollinering; Bombus terrestris terrestris; SWOT; Intervjuer;

    Sammanfattning : I dagsläget importeras omkring 4600 humlebon årligen från Europa till Sverige för att öka produktionen av grönsaker och då framförallt tomater. Sverige har i dagsläget ingen egen produktion av humlor men bolaget Svenska Humlor AB ämnar att starta en försäljning under 2021. LÄS MER