Sökning: "microbiological risk"
Visar resultat 1 - 5 av 31 uppsatser innehållade orden microbiological risk.
1. Quantification of Uncertainty in Quantitative Microbiological Risk Assessment by Bayesian calibration of multiple linked models
Master-uppsats, Lunds universitet/Matematisk statistikSammanfattning : .... LÄS MER
2. Jämförelse av olika konserveringsmedel genom belastningstest i ett flytande livsmedel
Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskapSammanfattning : Inledning En tredjedel av den mat som produceras i världen slängs (United Nations Development Programme [UNDP], 2020) och de livsmedelsförstörande mikroorganismerna är ett vanligt förekommande problem och en bidragande orsak till det globala matsvinnet (Snyder & Worobo, 2018). Livsmedelsindustrin använder därför olika hurdletekniker för att minimera risken för tillväxt av förskämningsorganismer (Snyder & Worobo, 2018). LÄS MER
3. Analyses of microbial community in nutrient solution with biofertilizer and risk assessment of establishment of pathogens
Master-uppsats, Lunds universitet/Teknisk mikrobiologiSammanfattning : The societal interest for a more sustainable and circular food production is increasing. Hydroponic farming is an alternative way of growing vegetables that can bring farming into urban environments, reducing long transports of food. In parallel, the focus in waste treatment is being more directed toward resource recovery. LÄS MER
4. Bidrar lokala avfuktare till en kontrollerad miljö för sterilt material?
Magister-uppsats, Högskolan i Skövde/Institutionen för hälsovetenskaperSammanfattning : Introduktion Hög luftfuktighet har i flera år orsakat problem i sterilförråd på svenska sjukhus. Sterila förpackningar ska enligt standard förvaras i en temperatur på 22±3 ˚C och i en luftfuktighet på 30-70 %. För att relativt enkelt och kostnadseffektivt få bukt med fuktighetsproblemet installeras avfuktare. LÄS MER
5. Challenge test assessing growth potential of Listeria monocytogenes in Eldost
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : The demand for Cypriot Halloumi on the Swedish market has increased. However, more consumers request a similar product with origin from Sweden. This is the reason behind the launch of the Swedish Eldost, a cheese similar to Halloumi but produced in Sweden, from Swedish milk and in an artisanal manner. LÄS MER