Sökning: "minskad köttkonsumtion påverkan på miljön"
Hittade 2 uppsatser innehållade orden minskad köttkonsumtion påverkan på miljön.
1. Saken är biff : En granskning av samförstånd och motsättningar vid införandet av en minskad nötköttskonsumtion
Master-uppsats, KTH/Miljöstrategisk analys (fms)Sammanfattning : Svenskarna är ibland de som konsumenterna konsumerar mest nötkött i världen, de äter 26 kg per person och år. Matkonsumtionen generellt står för en tredjedel av de svenska hushållens utsläpp av växthusgaser, och g. Globalt sett står djuruppfödningen till köttproduktion för 14,5 % av utsläppen av alla växthusgaser. LÄS MER
2. Styrmedel som ett verktyg för att minska köttkonsumtionen i Sverige
Kandidat-uppsats, Högskolan i Halmstad/Akademin för ekonomi, teknik och naturvetenskapSammanfattning : The process of producing meat by growing crops to feed animals which ends up on the consumer's plate contributes to major environmental damage. Too high consumption of mainly red meat contributes to increased risk of cancer. LÄS MER