Sökning: "Köttets miljöpåverkan"

Hittade 4 uppsatser innehållade orden Köttets miljöpåverkan.

  1. 1. Vegotrendens drivkrafter och utmaningar: En intervjustudie om vegetarianismens utveckling i Sverige

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Malmö universitet/Fakulteten för kultur och samhälle (KS)

    Författare :Nikolina Petrovic; [2018]
    Nyckelord :köttkonsumtion; hållbar utveckling; miljöpåverkan; medvetenhet; hälsa; etik; karnist; vegetarian; vegan;

    Sammanfattning : Hittills har forskning visat att köttkonsumtionen växer och den har beräknats att fortsätta öka i världen trots att man börjat bli medveten om de negativa konsekvenser köttproduktionen och konsumtionen medför. Nu har för första gången på 30 år köttkonsumtionen i Sverige minskat. LÄS MER

  2. 2. En enkätstudie om köttkonsumenters val av kött : med hänsyn tagen till miljöaspekter

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Sektionen för lärande och miljö

    Författare :Helene Larsson; Anna Nilsson; [2017]
    Nyckelord :Kött; Konsumenter; Miljö; Ursprung; Kunskap; Enkätundersökning;

    Sammanfattning : Inledning: I Sverige äter vi i dagsläget cirka 85 kg kött per person och år, vilket innebär en ökning med 34 % sedan 1980. Köttkonsumenter kan påverka miljön genom att minska sin köttkonsumtion eller göra ett annat val av kött. LÄS MER

  3. 3. Styrmedel som ett verktyg för att minska köttkonsumtionen i Sverige

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Halmstad/Akademin för ekonomi, teknik och naturvetenskap

    Författare :Linn Skjetne; Nanna Bengtsson; [2017]
    Nyckelord :Klimatförändringar; Växthusgas; Köttskatt; Köttets miljöpåverkan; Global uppvärmning och kött.;

    Sammanfattning : The process of producing meat by growing crops to feed animals which ends up on the consumer's plate contributes to major environmental damage. Too high consumption of mainly red meat contributes to increased risk of cancer. LÄS MER

  4. 4. Candidate genes for beef quality : allele frequencies in Swedish beef cattle

    L3-uppsats, SLU/Dept. of Animal Breeding and Genetics

    Författare :Carina Leveau; [2008]
    Nyckelord :meat quality; beef; leptin; calpain; calpastatin och diacylglycerol O-acyltransferase;

    Sammanfattning : In Swedish beef retail cuts there are marked differences in meat quality, e.g. tenderness and marbling, between individual animals. A proportion of these differences are explained by the animals' genetic make up. LÄS MER