Sökning: "olika hälsoperspektiv"
Visar resultat 31 - 35 av 77 uppsatser innehållade orden olika hälsoperspektiv.
31. Fikarastens betydelse ur ett hälsoperspektiv : En kvalitativ studie om socialarbetares syn på vikten av fikarast
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för socialt arbeteSammanfattning : Denna studie belyser fikarastens betydelse inom det socialt arbetande verksamhetsfältet. Studien undersöker också socialarbetarnas ståndpunkt vad gäller anledningarna till att ta eller inte ta fikarast samt hur arbetstrivseln är relaterad till fikarasten. Fem intervjuer utförs med socialarbetare som arbetar inom den privata sektorn. LÄS MER
32. Ungdomars syn på vikt och hälsa : En kvalitativ intervjustudie
Kandidat-uppsats, Gymnastik- och idrottshögskolan, GIH/Institutionen för idrotts- och hälsovetenskapSammanfattning : Syfte och frågeställningar Syftet med vår studie var att undersöka ungdomars syn på vikt och hälsa. Detta gjordes med följande frågeställningar: (1) Finns det förutfattade meningar hos ungdomar om olika kroppstyper sett ur ett hälsoperspektiv? (2) Hur ser ungdomar på viktens betydelse för hälsan? (3) Hur ser ungdomar på dagens kroppsideal sett ur ett hälsoperspektiv? Metod För att uppfylla syftet med studien valdes en kvalitativ ansats med halvstrukturerade intervjuer som datainsamlingsmetod. LÄS MER
33. Asylsökande och nyanlända barns hälsa i grundskolan : En kvalitativ studie med skolsköterskor
Magister-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för folkhälso- och vårdvetenskapSammanfattning : SAMMANFATTNING Bakgrund: Barn som söker asyl i Sverige har ökat de senaste åren. Asylsökande och nyanlända barn tillhör en sårbar grupp utifrån ett hälsoperspektiv med en hög förekomst av psykisk ohälsa. Skolsköterskan möter dessa barn i sitt hälsofrämjande arbete i skolan. LÄS MER
34. Möjligheten att utnyttja de unika hälsoegenskaperna i korn
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : Barley naturally contains high amounts of dietary fibre, however it is not widely used in health promoting purposes. Barley is traditionally used for malting in beer and whisky and it is often overlooked as a candidate for other applications. In this study five barley varieties are evaluated from a technical and a nutritional point of view. LÄS MER
35. Upplevelser av hälsa hos individer med fetma
M1-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för hälso- och vårdvetenskap (HV)Sammanfattning : Bakgrund: I dagens samhälle har fetma ökat och fetma leder till en rad riskfaktorer som diabetes, cancer och hjärt-och kärlsjukdomar. Dessa sjukdomar resulterar i sin tur i stora kostnader för samhället både indirekt och direkt. Det är viktigt att sjuksköterskan är medveten om individers upplevelser av att leva med fetma. LÄS MER