Sökning: "produktionskök"

Hittade 5 uppsatser innehållade ordet produktionskök.

  1. 1. SPECIALKOST VID MÅLTIDSSERVICE : En kvalitativ intervjustudie

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Enheten för restauranghögskolan

    Författare :Fanny Nykvist; [2019]
    Nyckelord :Special diets; Coeliac; Foodservice; Specialkost; Celiaki; Produktionskök;

    Sammanfattning : Hos barn förekommer allergier, överkänsligheter och intoleranser mot födoämnen allt oftare. För dessa tillstånd krävs näringsrik specialkost. Celiaki är ett sådant exempel som kräver en strikt kosthållning helt fri från gluten för ett gott välmående. LÄS MER

  2. 2. Utvärdering av energianvändningen i ett produktionskök på Svartsö i Stockholms skärgård : Undersökning av förutsättningarna för ett PV-vind hybridsystem och energibesparande lösningar

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Uppsala universitet/Fasta tillståndets fysik

    Författare :Behroz Khoshlahge-Yazdi Jöhnemark; Robin Spinelli Scala; [2015]
    Nyckelord :PV-vind hybridsystem; solenergi; vindenergi; energibalans; energieffektivisering; produktionskök;

    Sammanfattning : The EU Directive 20-20-20 places high demands on new buildings and activities designed with a focus on sustainability with low climate impact. The use of renewable energy technologies are becoming increasingly important to lower carbon emissions and ensuring a sustainable and environmentally friendly energy supply. LÄS MER

  3. 3. Sjukhusmat i Skandinavien

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Ebba Nilsson Ebba Nilsson; Fredrikke Schlewitz Standal Fredrikke Schlewitz Standal; [2014-08-27]
    Nyckelord :SWOT; produktionsmetoder; serveringsmetoder; sjukhus; produktionskök;

    Sammanfattning : Sjukhusmat är inte bara till för att patienterna ska bli mätta, studier visar också att den har en betydande roll i tillfriskningsprocessen. Det finns flera olika metoder att producera och servera mat på, där samtliga syftar till att ge patienten en så bra service som möjligt. LÄS MER

  4. 4. Matens kvalité inom äldreomsorgen

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Madelene Miller; Louise Nyberin; [2012-10-03]
    Nyckelord :Objektiv kvalité; Matsedel; Kostchef; Kvalitativa intervjuer;

    Sammanfattning : Genom objektiv kvalité föreligger ätkvalité som sedan kan indelas i olika sensoriska egenskaper. Med hjälp av människans fem sinnen; lukt, smak, syn, känsel och hörsel, uppfattar vi den sensoriska kvalitén på maten genom dels olika livsmedel och dels genom den färdiga måltiden. LÄS MER

  5. 5. Arbetsmiljön i produktionsköket Sundsvalls sjukhus: Uppföljning av ett förändringsarbete

    L3-uppsats,

    Författare :Elisabet Finné; [2008]
    Nyckelord :Företagsläkare; Projektrapport;

    Sammanfattning : I december 2006 fick Produktionsköket på Sundsvalls Sjukhus ta emot Arbetsmiljöpriset för bästa arbetsplats i Landstinget Västernorrland. Åren dessförinnan var köket nominerat och hade vid några tillfällen också kommit till final. Ett produktionskök är på många sätt en belastande arbetsmiljö. LÄS MER