Sökning: "produktionskök"
Hittade 5 uppsatser innehållade ordet produktionskök.
1. SPECIALKOST VID MÅLTIDSSERVICE : En kvalitativ intervjustudie
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Enheten för restauranghögskolanSammanfattning : Hos barn förekommer allergier, överkänsligheter och intoleranser mot födoämnen allt oftare. För dessa tillstånd krävs näringsrik specialkost. Celiaki är ett sådant exempel som kräver en strikt kosthållning helt fri från gluten för ett gott välmående. LÄS MER
2. Utvärdering av energianvändningen i ett produktionskök på Svartsö i Stockholms skärgård : Undersökning av förutsättningarna för ett PV-vind hybridsystem och energibesparande lösningar
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Uppsala universitet/Fasta tillståndets fysikSammanfattning : The EU Directive 20-20-20 places high demands on new buildings and activities designed with a focus on sustainability with low climate impact. The use of renewable energy technologies are becoming increasingly important to lower carbon emissions and ensuring a sustainable and environmentally friendly energy supply. LÄS MER
3. Sjukhusmat i Skandinavien
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Sjukhusmat är inte bara till för att patienterna ska bli mätta, studier visar också att den har en betydande roll i tillfriskningsprocessen. Det finns flera olika metoder att producera och servera mat på, där samtliga syftar till att ge patienten en så bra service som möjligt. LÄS MER
4. Matens kvalité inom äldreomsorgen
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Genom objektiv kvalité föreligger ätkvalité som sedan kan indelas i olika sensoriska egenskaper. Med hjälp av människans fem sinnen; lukt, smak, syn, känsel och hörsel, uppfattar vi den sensoriska kvalitén på maten genom dels olika livsmedel och dels genom den färdiga måltiden. LÄS MER
5. Arbetsmiljön i produktionsköket Sundsvalls sjukhus: Uppföljning av ett förändringsarbete
L3-uppsats,Sammanfattning : I december 2006 fick Produktionsköket på Sundsvalls Sjukhus ta emot Arbetsmiljöpriset för bästa arbetsplats i Landstinget Västernorrland. Åren dessförinnan var köket nominerat och hade vid några tillfällen också kommit till final. Ett produktionskök är på många sätt en belastande arbetsmiljö. LÄS MER