Sökning: "proteinsammansättning"

Visar resultat 1 - 5 av 8 uppsatser innehållade ordet proteinsammansättning.

  1. 1. Combining output from MS-based proteomics search engines using spectrum predictors

    Master-uppsats, KTH/Proteinvetenskap

    Författare :William Hadd; [2022]
    Nyckelord :Mass spectrometry; Proteomics; machine learning; search engines; Masspektrometri; Proteomik; Maskininlärning; Transformers; Sökmotorer;

    Sammanfattning : Masspektrometri (MS) är en analysmetod som indikerar provers kemiska sammansättning. Provernas innehåll fragmenteras och joniseras, varefter jonernas förhållande mellan massa och laddning (m/z) och sammanlagda intensiteter mäts i form av ett masspektrum. LÄS MER

  2. 2. Proteomic and biomechanical properties of human menisci related to osteoarthritis

    Master-uppsats, Lunds universitet/Avdelningen för Biomedicinsk teknik

    Författare :Kristina Gehrisch; Lykke Månsson; [2021]
    Nyckelord :Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Osteoarthritis is the most common form of arthritis and is expected to become even more prevalent worldwide with an increasingly older and more obese population. The degenerative joint disease, causing pain, swelling and stiffness in the joints, has a complex etiology and knowledge of the pathophysiological mechanisms is still limited. LÄS MER

  3. 3. Variation in protein profile of bulk milk from Northern Sweden

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Therese Schönborg; [2020]
    Nyckelord :Mountain Breed; Swedish Jersey; Swedish Red and white; Swedish Holstein; Capillary Electrophoresis; protein composition;

    Sammanfattning : The protein composition of milk samples from Norrland, Sweden was investigated by capil-lary electrophoresis, in order to evaluate the variation in protein profile from different breeds at different collection periods during the year. The protein profile is of importance for pro-cessability of the milk, and is known to be influenced partly by genetics. LÄS MER

  4. 4. Proteinsammansättning i mjölk med lång hållbarhet (UHT-behandlad mjölk)

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Johanna Frick; [2016]
    Nyckelord :UHT-mjölk; kapillärelektrofores; mjölkprotein; proteinprofil; lagringstid; lagringstemperatur;

    Sammanfattning : I den här rapporten har lagring av mjölk med lång hållbarhet analyserats för att ta reda på om det sker proteinnedbrytning under lagring och om nedbrytningen är beroende av lagringstid, lagringstemperatur (4, 20, 30 respektive 37°C), eller en kombination av dessa parametrar. Den analyserade mjölken producerades i november 2014 och lagrades ett år. LÄS MER

  5. 5. Smak och konsistens hos ost : en litteraturstudie kring årstiderna och fodrets inverkan

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Louise Valentin; [2011]
    Nyckelord :mjölksammansättning ; säsong; foder; fettsammansättning; osttillverkning; proteinsammansättning;

    Sammanfattning : To enjoy the richness of the grazing cows and high yield during the summers, even during the winter, cheese has been the way to store milk for thousands of years. Nowadays yield is high all year around and the cheese production is possible during all seasons. LÄS MER