Avancerad sökning

Visar resultat 6 - 8 av 8 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.

  1. 6. Antinutritionella faktorer i baljväxter : hälsoeffekter, halter och effekter av beredning

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Ylva Henriksson; [2017]
    Nyckelord :baljväxter; antinutritionella faktorer; proteasinhibitorer; α-amylasinhibitorer; lektiner; saponiner; α-galaktosider; fytat; tanniner; oxalat; lektiner; sojaböna; lupin; bondböna; trädgårdsböna; ärta; lins; beredning; tillagning;

    Sammanfattning : Konsumtion av baljväxter som livsmedel har positiva hälsoeffekter men begränsas av förekomsten av antinutritionella faktorer (ANF). ANF minskar utnyttjandet av näringsämnen genom olika mekanismer, till exempel inhibering av digestionsen-zymer eller komplexbindning med mikro- och makronutrienter, och kan vara direkt skadliga i stora mängder. LÄS MER

  2. 7. Kan samodling med ärt och havre minska problem med ärtrotröta (Aphanomyces euteiches)?

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Peter Finnfors; [2016]
    Nyckelord :ärtrotröta; samodling; havre; ärtor; baljväxter;

    Sammanfattning : Baljväxter är en intressant gröda inom lantbruket då de har förmågan att fixera sitt eget kväve och genererar en positiv miljöeffekt då mindre kväve behöver tillföras. I Sverige används endast cirka två procent av den totala åkerarealen för odling av baljväxter. LÄS MER

  3. 8. Nursing technique and growth environment of Rabbit fish (Siganus guttatus) in the area of Tam Giang lagoon, Thua Thien Hue

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Cecilia Stattin; [2012]
    Nyckelord :Siganus guttatus; Tam Giang lagoon; water environment; nursing systems; economic efficiency;

    Sammanfattning : SummaryIn the area to the east of Hue city, in Vietnam, lays Tam Giang lagoon, one of Asia's largest lagoons, with an area of 22,000 hectares. This lagoon is suitable for aquaculture. One reason for this is because the salinity differs from sweet to salty in different parts of the lagoon. LÄS MER