Sökning: "tanniner"
Visar resultat 1 - 5 av 27 uppsatser innehållade ordet tanniner.
1. Impact of nitrogen availability and nitrogen structural composition on fungal enzymatic activity and growth : how nutrient availability governs response and development of three saprotrophic Basidiomycetes
Master-uppsats, SLU/Dept. of Soil and EnvironmentSammanfattning : Fungi excrete a wide variety of extracellular enzymes to scavenge for nutrients, such as the often scarce yet essential nutrient nitrogen. All fungi produce highly specialized hydrolytic enzymes, e.g. peptidases, that depolymerize organic molecules. LÄS MER
2. Käringtand, parasiter och emissioner från idisslare : en litteraturstudie om samodling med käringtand och effekter av kondenserade tanniner
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Crop Production EcologySammanfattning : Käringtand (Lotus corniculatus L.) kommer ursprungligen från medelhavsområdet men förekommer idag i olika delar av världen. Historiskt har käringtand hävdat sig väl i torra klimat samt i mindre produktiva områden där baljväxter som blålusern (Medicago sativa L.) och rödklöver (Trifolium pratense L. LÄS MER
3. Brännässla (Urtica dioica L.): Bioaktiva komponenter och funktionella egenskaper
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Urtica dioica L. (UD) eller brännässla har använts i tusentals år som traditionell medicin och i kosten. Litteraturstudien syftar till att undersöka vilka bioaktiva komponenter som finns i nässla och dess funktionella egenskaper med fokus på hälsa. Brännässlan är känd som ett ihärdigt ogräs som orsakar smärtsam klåda. LÄS MER
4. Användning av vallväxter för parasitbekämpning hos betande får
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Mag- och tarmparasiter kan ge konsekvenser för både fårs och lamms hälsa samt för fårproducenternas ekonomi. Symptom som blodbrist, tillväxthämning samt plötsliga dödsfall kan uppstå hos djuren. Felaktig användning eller överanvändning av kemiska parasitbehandlingar har även lett till en ökande resistens hos parasiterna. LÄS MER
5. How antinutrients found in legumes and legume-based products affect the bioavailability of nutrients
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : As a plant-based diet has been more advocated for various reasons, legumes have become an important pillar in such a diet. Brown beans, yellow peas, green peas and fava beans are the dominating grain legumes grown in Sweden are a natural source of proteins, vitamins and minerals. LÄS MER