Sökning: "fodervärde"
Visar resultat 1 - 5 av 9 uppsatser innehållade ordet fodervärde.
1. Rostning av åkerbönor : en kostnadsanalys om lönsamheten för utfodring av rostade åkerbönor till ekologiska mjölkkor
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of People and SocietySammanfattning : I Sverige använder i dagsläget många ekologiska mjölkproducenter sig av soja som huvudprotein i fodret till sina djur. Soja odlas inte i någon större utsträckning i Sverige, det importeras från andra länder. LÄS MER
2. Käringtand, parasiter och emissioner från idisslare : en litteraturstudie om samodling med käringtand och effekter av kondenserade tanniner
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Crop Production EcologySammanfattning : Käringtand (Lotus corniculatus L.) kommer ursprungligen från medelhavsområdet men förekommer idag i olika delar av världen. Historiskt har käringtand hävdat sig väl i torra klimat samt i mindre produktiva områden där baljväxter som blålusern (Medicago sativa L.) och rödklöver (Trifolium pratense L. LÄS MER
3. Vass som foder till häst och nötkreatur : från skörd till ensilering
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Vass (Phragmites australis) har historiskt sett använts som foder till framförallt nötkreatur, men på senare år har den blivit föremål för diskussioner som ett alternativt fodermedel till både nötkreatur och häst. I och med bristen på grovfoder år 2018 lyftes vass fram som en möjlig ersättare till odlat grovfoder. LÄS MER
4. Jämförelse mellan sojaböna och åkerböna som proteinfoder till växande grisar
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : The soybean can be used in multiple ways, and its high oil content makes it suitable for extraction. Soy bean meal, a by-product of the oil extraction, is a good source of protein with a high feeding value, and is therefore used in a number of different animal feeds. LÄS MER
5. Påverkar tidighetstyp fiberhalten hos rödklöver?
Magister-uppsats, SLU/Dept. of Crop Production EcologySammanfattning : The high feeding value of red clover makes it into an important species in Swedish agriculture. There are three different maturity types grown in Sweden, early, medium late and late. LÄS MER