Sökning: "sojaböna"
Visar resultat 1 - 5 av 16 uppsatser innehållade ordet sojaböna.
1. Technical Aspects of Plant-based Protein Coagulation for Cheese Analogues
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : This report highlights the importance of exploring alternative protein sources to produce sustainable and nutritious cheese analogues. Using legumes such as soybeans and fava beans can be a crucial step towards reducing our reliance on animal products. While also staying within the planetary boundaries, in line with the United Nations global goals. LÄS MER
2. Produktion av edamame : kvalitetsparametrar för odling och konsumtion
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Plant Breeding (from 130101)Sammanfattning : Sojabönan är en de viktigaste grödorna och odlas över stora arealer globalt. Den odlas främst för sitt höga proteininnehåll och relativt höga oljeinnehåll och anses därav vara en oljegröda. Edamame eller vegetable soybean är gröna sojabönor som skördas vid mognadsstadie R6 då bönorna fyller ut baljan till 80–90 %. LÄS MER
3. Sustainability Evaluation of Transformer Insulating Liquid against UN SDGs
Master-uppsats, KTH/Skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS)Sammanfattning : To achieve a shared blueprint for peace and prosperity for people and the planet, the United Nations has defined the 2030 Agenda for Sustainable Development, including economic, social, and environmental sustainability as three pillars. This thesis work is aimed at building a sustainability evaluation framework to investigate the product, which in this study is transformer insulating liquid. LÄS MER
4. Sojaodling i Sverige : En kvalitativ studie om jordbrukares och forskares syn på möjligheter och utmaningar för att etablera en kommersiell sojaodling i Sverige
Kandidat-uppsats, Södertörns högskola/MiljövetenskapSammanfattning : Soja är en av världens viktigaste proteingrödor och används bland annat till foder och livsmedel. Den globala efterfrågan på soja har gjort att stora ytor mark har exploaterats under en relativt kort tidsperiod. LÄS MER
5. Optimising processing and sensory characteristics of Bean Blue : a blue mould tofu
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : The increase in the global population leads to increased demand for food and espe-cially protein sources. Legumes have potential to support the increased worldwide demand for protein. Faba bean is a legume with high protein content which can be grown in Sweden. LÄS MER