Sökning: "kondenserade tanniner"
Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser innehållade orden kondenserade tanniner.
1. Käringtand, parasiter och emissioner från idisslare : en litteraturstudie om samodling med käringtand och effekter av kondenserade tanniner
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Crop Production EcologySammanfattning : Käringtand (Lotus corniculatus L.) kommer ursprungligen från medelhavsområdet men förekommer idag i olika delar av världen. Historiskt har käringtand hävdat sig väl i torra klimat samt i mindre produktiva områden där baljväxter som blålusern (Medicago sativa L.) och rödklöver (Trifolium pratense L. LÄS MER
2. Användning av vallväxter för parasitbekämpning hos betande får
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Mag- och tarmparasiter kan ge konsekvenser för både fårs och lamms hälsa samt för fårproducenternas ekonomi. Symptom som blodbrist, tillväxthämning samt plötsliga dödsfall kan uppstå hos djuren. Felaktig användning eller överanvändning av kemiska parasitbehandlingar har även lett till en ökande resistens hos parasiterna. LÄS MER
3. Effekten av toxiciteten hos ek för get, får och nötkreatur
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public HealthSammanfattning : Ekförgiftning orsakas av att djuren äter antingen ekollon eller eklöv. Förgiftningssymtomen och skadorna orsakas av en substans som kallas tanniner. Tanniner delas in i två huvudsakliga grupper, de kondenserade och de hydrolyserbara. LÄS MER
4. Olika typer av vallbaljväxtfoder till får
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and HealthSammanfattning : Fler fårägare efterfrågar effektivare produktionsmodeller med billigare foder, vilket har ökat intresset för vallbaljväxter som alternativt proteinfodermedel. Rödklöver, vitklöver, lusern och käringtand är de vanligaste sorterna i Sverige. LÄS MER
5. Antinutritionella substanser iåkerböna, ärter och blålupin vidutfodring till mjölkkor
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : There is a shortage of locally produced high quality protein concentrates in Europe andSweden. Local production would decrease the dependency on imported soybean and meet thedemand for organically grown feedstuff from ecological dairy farmers. LÄS MER