Sökning: "ekologiska mjölkkor"
Visar resultat 1 - 5 av 10 uppsatser innehållade orden ekologiska mjölkkor.
1. Rostning av åkerbönor : en kostnadsanalys om lönsamheten för utfodring av rostade åkerbönor till ekologiska mjölkkor
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of People and SocietySammanfattning : I Sverige använder i dagsläget många ekologiska mjölkproducenter sig av soja som huvudprotein i fodret till sina djur. Soja odlas inte i någon större utsträckning i Sverige, det importeras från andra länder. LÄS MER
2. Profitability of optimizing biogas production in dairy farms : an experimental case study of a Swedish dairy farm´s usage of nitrogen in digestate as a nutrient resource for crop production
Master-uppsats, SLU/Dept. of EconomicsSammanfattning : Biogas has the potential to be a contributor to sustainable energy for electricity, fuel, and heating. Because of that, there are different alternatives for biogas plants. In this study, a farm-based biogas plant for electricity production has been of interest. LÄS MER
3. Management practices’ effect on milk production, somatic cell count and mastitis in Swedish organic dairy farms
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Breeding and GeneticsSammanfattning : The most common animal health problem in organic dairy production is mastitis. It is considered to be one of the most serious welfare problem in dairy production, as well as an economic problem as it often leads to a reduced milk yield and reduced profit. LÄS MER
4. Hur påverkas djurvälfärden av bete för mjölkkor inom ekologisk produktion och hur kan betesregeln utformas?
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and HealthSammanfattning : Djurvälfärd brukar definieras på tre sätt; biologisk funktion, djurets upplevelse samt naturligt liv. Dessa omfattar hälsa och produktion, att främja positiva känslotillstånd och minimera negativa, samt om möjligheten att utföra naturliga beteenden. LÄS MER
5. Hållbar konsumtion av nötkött och mjölk
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Breeding and GeneticsSammanfattning : Sustainable beef and milk consumption. The consumption of beef and dairy products in Sweden is high. A lot of greenhouse gases are emitted from the production of these products. The production of beef in Sweden has decreased but the import has increased. LÄS MER