Sökning: "sjuksköterskor attityder nutrition"
Visar resultat 1 - 5 av 11 uppsatser innehållade orden sjuksköterskor attityder nutrition.
1. ATT VÅRDA ÄLDRE PATIENTER MEDUNDERNÄRING : En allmän litteraturöversikt utifrån sjuksköterskans perspektiv
Kandidat-uppsats, Mälardalens universitet/Akademin för hälsa, vård och välfärdSammanfattning : Bakgrund: Risken för undernäring ökar med åldrandet, då det finns flera faktorer som kanpåverka äldres nutritionsintag. Sjuksköterskans kompetens samt kunskap om nutritionsvårdär essentiella för att vårda undernärda äldre patienter. LÄS MER
2. Sjuksköterskans erfarenheter inom nutritionsomvårdnad : En litteraturstudie med deskriptiv design
Kandidat-uppsats, Högskolan i Gävle/Medicin- och vårdvetenskapSammanfattning : Bakgrund Undernäring är vanligt bland äldre personer i Sverige. Tydliga riktlinjer finns på vilka insatser som bör göras men ändå är det få åtgärder som utförs. Detta visar ett tecken på bristfällig organisation och ledning, eller att kompetens saknas hos personal som utför nutritionsomvårdnaden. LÄS MER
3. Omvårdnadsåtgärder vid venösa bensår hos äldre personer : En litteraturöversikt
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Luleå tekniska universitet/Institutionen för hälsovetenskapSammanfattning : Venösa bensår är ett globalt problem som många äldre personer lider av, där smärta, nedsatt rörlighet och social isolering blir följden och påverkar den äldre personens livskvalité och hälsa. Syftet med litteraturstudien var att beskriva omvårdnadsåtgärder vid venösa bensår hos äldre personer. LÄS MER
4. Faktorer som påverkar sjuksköterskans arbete vid malnutrition hos äldre : En litteraturstudie
Kandidat-uppsats, Blekinge Tekniska Högskola/Institutionen för hälsaSammanfattning : Sammanfattning Bakgrund: Malnutrition är ett vanligt problem hos äldre. Risken ökar vid hög ålder, sjukdom och andra faktorer som bidrar till undernäring. LÄS MER
5. Sjuksköterskors kunskap om och attityder till undernärng
Kandidat-uppsats, Institutionen för folkhälso- och vårdvetenskapSammanfattning : ABSTRACT Background and aims: Nutrition is a part of the medical treatment, and also a part of the nursing care. In spite of this, malnutrition is a common problem in the health care sector. Studies show that nurses have too little knowledge about nutrition and malnutrition and that nutrition has low priority in the daily work. LÄS MER