Sökning: "sour"

Visar resultat 1 - 5 av 25 uppsatser innehållade ordet sour.

  1. 1. Söta svarta vinbär - Kartläggning av kvalitetsegenskaper med fokus på antocyaniner

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Plant Breeding (from 130101)

    Författare :Anna Lundberg; [2023]
    Nyckelord :HPLC; titrerbar syra; BRIX; upplevd sötma; öslig torrsubstans; hälsoaspekter; Ribes nigrum;

    Sammanfattning : Svarta vinbär, Ribes nigrum, är ett bär med lång historia i Sverige och har många kvalitativa egenskaper inte minst hur ett hälsoperspektiv. Dock faller inte detta bär alla i smaken på grund av dess sura smak, därför har förädling med fokus på att få fram en sötare smak utförts vid SLU. LÄS MER

  2. 2. Va?! Jag känner det mitt på tungan! : Hur praktisk aktivitet kan bidra till ökad förståelse vad gäller smaksinnet

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Karlstads universitet/Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap (from 2013)

    Författare :Sandra Jansson; Victoria Fors; [2023]
    Nyckelord :Basic flavors; Biology; Design-based theory; Elementary school; Practical activity; Biologi; Designbaserad aktivitet; Grundsmaker; Lågstadiet; Praktisk aktivitet;

    Sammanfattning : Studien grundar sig i en designbaserad aktivitet, med syfte att bidra med kunskap om hur elever i lågstadiet upplever människans fem grundsmaker samt hur en praktisk aktivitet kan bidra till att öka förståelsen för människans smaksinne. Studien har en kvalitativ ansats, men med kvantitativa inslag i form av diagram för att tydliggöra resultat samt för att stärka analysen. LÄS MER

  3. 3. The Production and Characteristics of an Orange Fleshed Sweet Potato Yogurt

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Ariam Kunfu; [2023]
    Nyckelord :Sweet potato; fermentation; Ghana; yogurt; L. bulgaricus; S. thermophilus; food technology and nutrition; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : Yogurt is an ancient food, used for a better preservation of milk. Milk gets fermented by Streptococcus thermophilicus and Lactobacillus bulgaricus (lactic acid bacteria, LAB) which converts the lactose present in the milk to lactic acid. These probiotics support the microbial population balance of the gastrointestinal tract. LÄS MER

  4. 4. Do investors care about ESG when markets turn sour? Evidence from the mutual fund industry during the COVID-19 crisis

    D-uppsats, Handelshögskolan i Stockholm/Institutionen för finansiell ekonomi

    Författare :Marlene Rosenberger; Mohammed Albarbari; [2022]
    Nyckelord :ESG investing; Sustainable investment; Mutual fund flows; Mutual fund returns; COVID-19 crisis;

    Sammanfattning : This thesis empirically examines the effect of the sustainability rating on sustainable fund returns and fund flows to gain a better understanding of the motivation underlying sustainable investing. By conducting panel regression analyses as well as Difference in Difference analyses on a selected sample of EU equity funds, we show that under normal market conditions sustainable funds outperform conventional funds. LÄS MER

  5. 5. Smaksättning av vegetabilisk yoghurt på Vicia faba

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Ellen Landström; [2022]
    Nyckelord :Vicia faba; åkerböna; bondböna; yoghurt; vegetabiliskt; smaksättning; närproducerat; proteinskifte;

    Sammanfattning : En övergång från animaliska till vegetabiliska proteiner är en attraktiv strategi för att förbättra livsmedelsproduktionen samt minska belastningen på miljön. Bondöna (Vicia faba) är en lämplig proteingröda att odla i Sverige vilket skulle gynna det svenska jordbruket samt var gynnsamt då trenden i samhället just nu är ett intresse för närproducerat. LÄS MER