Avancerad sökning

Visar resultat 11 - 15 av 93 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.

  1. 11. Damaged starch and dietary fibre content in Swedish wheat flour : PLS-modelling to predict baking volume

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Edvin Nåbo; [2021]
    Nyckelord :damaged starch; dietary fibre; bread volume; PLS;

    Sammanfattning : SDmatic, SRC-CHOPIN 2 and Alveolab are used to evaluate flour, but not widely used in Sweden. This study aimed to evaluate the machines and see if they could be used to predict baking volume for bread baked on Swedish wheat flour. PLS-models were built with baking volume as the Y-variable. LÄS MER

  2. 12. Är alger framtidens snacks?

    M1-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTH

    Författare :Mikael Johansson; Carolin Hevelius; [2021]
    Nyckelord :Alger; sockertång; makroalger; chips; Pringles; potatis; näringsämnen; B12; stärkelse; livsmedelsteknik; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : En nyckel för att uppfylla klimatförändringsmålen är att producera mer mat från havet. Detta kan vara ett viktigt bidrag till livsmedelssystemet för jordbruket eftersom åkermarken är begränsad. Med en växande befolkning som behöver mat finns det bara inte tillräckligt med åkermark. LÄS MER

  3. 13. Comparison of Corn and Rye Arabinoxylans for the Production of Bio-based Materials

    Master-uppsats, KTH/Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa (CBH)

    Författare :Chen Chen; [2020]
    Nyckelord :cereal bran; subcritical water extraction; arabinoxylans; enzymatic crosslinking; hydrogel; spannmålskli; extraktion av subkritiskt vatten; arabinoxylaner; enzymatisk tvärbindning; hydrogel;

    Sammanfattning : Enzymes and subcritical water can be used for the extraction of hemicelluloses from cereal by-products, making the processes eco-friendly. The polysaccharides extracted from cereal by-products can be used as matrices for development of materials for various applications. LÄS MER

  4. 14. The potential of starch : different characteristics of modified wheatstarches and their use in food processing

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Hanna Norrman; [2020]
    Nyckelord :wheat starch; physical modifications; chemical modifications; amylose; amylopectin; starch granules;

    Sammanfattning : This is a study written as a part of the Agtech 2030-project, “Increased value at the starch-and cereal protein market”, which is a collaboration between Lantmännen and the University of Linköping within the framework of the innovation platform Agtech 2030, hosted by Linköping university. This conceptual and literary based study concerns modification of wheat starch, one of many parts of the project from Agtech 2030. LÄS MER

  5. 15. Kallöslig stärkelse som tillsats i träbränslepellets : Effekter på pelletkvalitet och energianvändning

    M1-uppsats, Karlstads universitet/Institutionen för ingenjörs- och kemivetenskaper (from 2013)

    Författare :Jonas Tolf; [2019]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : .... LÄS MER