Avancerad sökning

Visar resultat 6 - 10 av 93 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.

  1. 6. Utveckling av metoder för mätning av stabilitet hos hydrokolloider – Metylcellulosa som konsistensgivare i köttersättningsmix.

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)

    Författare :Louise Engström; [2022]
    Nyckelord :Hydrocolloid; cellulose; methylcellulose; emulsion; gel; Hydrokolloid; cellulosa; metylcellulosa; emulsion; gel;

    Sammanfattning : Emulsioner bildas då två vätskor som normalt sätt inte blandas med kraft vispas samman för att distribuera den ena vätskan i den andra. För att dessa vätskor inte efter avslutad vispning ska gå isär kan emulgeringsmedel tillsättas, till exempel polysackarider som hör till hydrokolloiderna. LÄS MER

  2. 7. Smaksättning av vegetabilisk yoghurt på Vicia faba

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Ellen Landström; [2022]
    Nyckelord :Vicia faba; åkerböna; bondböna; yoghurt; vegetabiliskt; smaksättning; närproducerat; proteinskifte;

    Sammanfattning : En övergång från animaliska till vegetabiliska proteiner är en attraktiv strategi för att förbättra livsmedelsproduktionen samt minska belastningen på miljön. Bondöna (Vicia faba) är en lämplig proteingröda att odla i Sverige vilket skulle gynna det svenska jordbruket samt var gynnsamt då trenden i samhället just nu är ett intresse för närproducerat. LÄS MER

  3. 8. Effekten av sortsamodling i stärkelsepotatis : ett fältförsök med utvärdering av skörd, tillväxt och svampsjukdomar

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Minna Johnsson; [2022]
    Nyckelord :potatis; stärkelsepotatis; samodling; sortsamodling; sortblandningar; potato; starch potato; potato cultivars; intercropping; mixed crops; variety mixtures;

    Sammanfattning : Odlingen av stärkelsepotatis har sedan start varit relativt liten i Sverige, vilket till stor del beror på dess lokala odlingsområde i södra Sverige. Stärkelsepotatisen är en känslig och krävande gröda. LÄS MER

  4. 9. Effect of substrate types on fermentation of mixed cultures to produce volatile fatty acids

    Master-uppsats, KTH/Industriell bioteknologi

    Författare :Jayant Sehgal; [2022]
    Nyckelord :Mixed culture fermentation; Volatile fatty acids; Chemical oxygen demand; pH; starch; oil; gelatin; substrates; VFA production; Blandkulturjäsning; Flyktiga fettsyror; Kemiskt syrebehov; pH; stärkelse; olja; gelatin; substrat; VFA-produktion;

    Sammanfattning : Innovativa teknologier, produkter och processer krävs på grund av marknadens ökande behov av bioprodukter med låga koldioxidavtryck. Idén att producera flyktiga fettsyror via biologiska processer, främst genom anaerob fermentering med blandkulturer, har återupplivats på grund av den omfattande exploateringen av oljeresurser. LÄS MER

  5. 10. Våmacidos – den svårupptäckta sjukdomen : en studie kring hur sjukdomen uppkommer samt dess förekomst i Sverige

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Linnéa Jönsson; Amanda Pettersson; [2021]
    Nyckelord :våmacidos; subakut våmacidos; SARA; foderrelaterade sjukdomar på mjölkkor; rumen acidosis; subacute rumen acidosis; digestive disorders of dairy cows;

    Sammanfattning : För att mjölkkor ska ha en väl fungerande våm krävs en foderstat med en stor mängd fiberrika material som stimulerar till idissling. Vid en för hög tillförsel av stärkelse och en lägre andel fibrer i foderstaten kan mängden flyktiga fettsyror öka i våmmen. LÄS MER