Sökning: "subcutaneous fat tissue"
Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser innehållade orden subcutaneous fat tissue.
1. Effekter av fri digivning hos svenska mjölkraskalvar : avseende ansättning av kroppsfett och juvertillväxt under första levnadsmånaden
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : I den här studien undersöktes kalvar som tilläts dia fritt från sina mammor, avseende hullutveckling och tillväxt av juverparenkym under den första månaden i livet. Detta eftersom det finns en oro att kalvar som får dia fritt blir överviktiga. LÄS MER
2. Quantification of Fatty Acid Composition Using MRI: Comparison of Accuracy at 1.5, 3 and 7 T
Master-uppsats, Lunds universitet/SjukhusfysikerutbildningenSammanfattning : The increasing prevalence of obesity and obesity related diseases in this modern world has resulted in a lot of research in the area of water-fat separation with magnetic resonance imaging (MRI). Since the introduction of the two-point Dixon technique, this area of research has expanded and relationships have been discovered between fat content and fatty acid (FA) composition, and diseases such as diabetes and non-alcoholic fatty liver disease. LÄS MER
3. Betydelsen av hästens hud och päls för reglering av kroppstemperatur i kyla – vad händer vid klippning och täckning?
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Anatomy, Physiology and BiochemistrySammanfattning : The horse is a homeothermic animal and to keep a constant body temperature in winter season is important. Acclimatisation is to provide means for a good thermal insulation consisting of skin, hair, and an outer air layer. LÄS MER
4. Oxidative Stress and Protein Acetylation in Adipocytes
Master-uppsats, Proteinkemi; Tekniska högskolanSammanfattning : Obesity is an increasing health problem which is causally associated with insulin resistance and type 2 diabetes. Oxidative stress, i.e. overproduction of reactive oxygen species, is associated with insulin resistance and obesity and may be a major risk factor in the onset and progression of diabetes. LÄS MER
5. Samband mellan hull, underhudsfett, levande vikt och fruktsamhet hos SRB och SLB
L3-uppsats, SLU/Dept. of Animal Breeding and GeneticsSammanfattning : After parturition the energy demand for milk production is greater then the energy provided from the diet. The cow mobilises therefore body tissues to compensate for the energy loss. Live weight and body condition scores decreases as a consequence of the mobilisation. LÄS MER