Sökning: "vegetable"

Visar resultat 21 - 25 av 300 uppsatser innehållade ordet vegetable.

  1. 21. Livsmedelsbutikers frukt- och grönsakssvinn : En kvalitativ intervjustudie om orsaker och åtgärder till matsvinn i livsmedelsbutiker

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Alfred Norling; [2022]
    Nyckelord :Food waste; Grocery stores; Measures; Causes; Matsvinn; Livsmedelsbutiker; Åtgärder; Orsaker;

    Sammanfattning : Bakgrund: Ungefär en tredjedel av all mat som produceras från alla delar i leveranskedjan slängs, trots att 870 miljoner av värdens invånare svälter. Samtidigt orsakar matsvinn omfattande växthusgasutsläpp och kostar samhället stora summor pengar. LÄS MER

  2. 22. UNDERSÖKNING AV VÄXTOLJOR SOM FÖRYNGRINGSMEDEL OCH ERSÄTTNING FÖR BITUMEN VID ÅTERVINNING

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Lunds universitet/Trafik och väg

    Författare :Maher El-Tahan; [2022]
    Nyckelord :Asfalt; bitumen; återvinning; föryngring; växtolja; mineralolja; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Asfaltbeläggningar behöver fortlöpande repareras och slutligen bytas ut efter nötning och sönderbrytning men också av att asfalten förlorat sin eftergivlighet genom åldring. Det är en naturlig förändring som påverkas av luftens syre och solens strålning men också av ämnen i miljön. LÄS MER

  3. 23. The transition towards sustainable food systems : A study on the development of aquaponics andits market penetration in Sweden

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Aleksej Tarasenka; [2022]
    Nyckelord :sustainability transition; transformation; niche-regime; MLP; protective space; niche-regime interaction; hydroponics; RAS;

    Sammanfattning : A food system includes many processes and actors that interact at different levels to maintain human` access to food. As the need for the food increases due to population growth, the activities associated with obtaining the food led to pressure on the environment. LÄS MER

  4. 24. Fatty acid composition in Arctic char (Salvelinus alpinus) fed with red yeast biomass : a comparison between large and small specimens

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Sofia Jacobsson; [2022]
    Nyckelord :Fatty acid composition; lipid content; oleaginous yeast; Arctic char Salvelinus alpinus ; aquaculture;

    Sammanfattning : Oleaginous yeast has shown to be a promising alternative to replace vegetable oils in fish feed. A problem in aquaculture is that different growth rates can be observed among farm-raised fish, supressing the productions full potential. When different growth rates are observed, it can be questioned if the fish assimilate the feed to the same extent. LÄS MER

  5. 25. “ESTAMOS ESQUECIDOS”A case study for capabilities in the perspective of small-scale vegetable producers in Southeastern Brazil

    Magister-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för samhällsstudier (SS)

    Författare :Bruno de Paula; [2022]
    Nyckelord :Small-scale producers; rural poverty; wellbeing; collective action; peasantry; quality of life; capabilities; food security; food production; family farmers; São Paulo; Brazil;

    Sammanfattning : Global food supply chains have drastically changed over the last decades. Whereas some international firms embedded in the international markets are on the cutting edge of food production processes and technology, small-scale producers do not always experience the same opportunity in accessing such global value chains. LÄS MER