Sökning: "Älgjakt"
Visar resultat 6 - 10 av 11 uppsatser innehållade ordet Älgjakt.
6. Trots många om och män : kvinnor som jagar älg
L3-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentSammanfattning : Kvinnor som jagar älg är en stadigt växande grupp i Sverige. Ändå är älgjakt fortfarande en aktivitet som utövas av en övervägande majoritet män. LÄS MER
7. Rovdjurens påverkan på den svenska älgstammen och konsekvenser för dess förvaltning
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public HealthSammanfattning : Den svenska älgstammen har i stort sett levt i frånvaro av björn och varg under större delen av 1900-talet. Istället har stammen reglerats genom en intensiv älgjakt. Nu har både björn och varg återetablerats i våra skogar och expanderar i antal och utbredning. LÄS MER
8. Äggstocksaktivitet hos älgar (Alces alces)under älgjaktsperioderna i Jämtland
L3-uppsats, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : Älgstammen har stor betydelse för jägares rekreation, turism och som livsmedel. För att älgstammen ska vara en hållbar naturresurs i längden krävs en välfungerande reproduktion. LÄS MER
9. Den öländska älgstammens förvaltning : en granskning av förvaltningsplanerna och jaktens upplägg
L3-uppsats, SLU/Dept. of Wildlife, Fish and Environmental StudiesSammanfattning : To Swedes in general and, to hunters in particular, there is a great interest for moose (Alces alces), witch is Sweden's largest deer species. In the province of Öland (Sweden's second largest island) the local people show a great interest for the moose existence, both for consumptive (hunting) and non-consumptive use (tourism). LÄS MER
10. Hygienisk kvalitet hos svensk älgfärs med avseende främst på förekomst av koagulaspositiva stafylokocker och Escherichia coli
L3-uppsats, SLU/Dept. of Food ScienceSammanfattning : In this study the hygienic quality of minced moose meat was examined with regard to the prevalence of different bacteria. The methods used are described in NMKL, "Nordic Method Committee for Food". The results show that the levels of Escherichia coli and coagulase positive staphylococci in the meat are too high. LÄS MER