Sökning: "ätliga växter"
Visar resultat 6 - 10 av 13 uppsatser innehållade orden ätliga växter.
6. Skogsträdgården : Elevers syn på dess innehåll och användning
Kandidat-uppsats, Högskolan i Jönköping/Hållbar utveckling & naturvetenskapens didaktikSammanfattning : Syftet med denna studie var att undersöka och beskriva vad elever i årskurs 2 har för syn på en skogsträdgårds innehåll och dess användningsområden. Vad anser de alltså är viktigt att ha med i en skogsträdgård och vad uppskattar de mest med sin vistelse i den miljön. LÄS MER
7. Ätbar utemiljö i skolan : ett gestaltningsförslag med permakulturprinciper
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101)Sammanfattning : Ett brinnande intresse för både gestaltning och ätbara växter utgör grunden för detta kandidatarbete inom landskapsplanering. Arbetet består av en genomgång av grundläggande designverktyg och principer för att nå fram till ett hållbart permakulturdesign, för de internatboende på Naturbruksgymnasiet i Vreta Kloster i Östergötland. LÄS MER
8. Stadsodling i fickparker : ett gestaltningsförslag till en fickpark i Limhamn med odlingstema
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101)Sammanfattning : Stadsodling och förtätning är två högst aktuella ämnen idag inom hållbar stadsutveckling som har fått och får allt mer uppmärksamhet inom politiken och olika medier på senaste. Dessa ämnen är nära kopplade till den gröna miljön och dess betydelse för människa och miljö och utgör bakgrund för arbetet. LÄS MER
9. Ett gestaltningsförslag för en köksträdgård utifrån köksträdgårdens historia och skogsträdgårdens principer
M1-uppsats, Akademin för teknik och miljöSammanfattning : Denna processbeskrivning syftar till att med utgångspunkt i köksträdgårdens historia och skogsträdgårdens principer utforma ett förslag till en köksträdgård med fleråriga växter. Träd, buskar och perenner med ätliga delar och som är härdiga i zon 3 har använts till förslaget. LÄS MER
10. Hemträdgårdens Skafferi : inventering av ätbara, skötselextensiva växter för hemträdgården
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Högskolan i Gävle; Institutionen för matematik, natur- och datavetenskapSammanfattning : Hur vi lever och vad vi konsumerar får konsekvenser på miljön. Idag orsakar en stor del av livsmedelsproduktionen allvarliga miljöproblem. Att odla delar av sin mat i den egna trädgården bidrar till en ekologiskt hållbar livsstil, minskar den individuella miljöpåverkan och därmed det egna ekologiska fotavtrycket. LÄS MER