Sökning: "Breakfast habits"

Visar resultat 1 - 5 av 45 uppsatser innehållade orden Breakfast habits.

  1. 1. Idrottsundervisning, levnadsvanor och hälsa : En kvantitativ studie om sambandet mellan deltagande på lektioner i idrott och hälsa och fysisk aktivitet, skärmtid, frukostvanor samt intag av sötad dryck

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Gymnastik- och idrottshögskolan, GIH/Institutionen för rörelse, kultur och samhälle

    Författare :Josefin Björnerhag; David Lindow; [2023]
    Nyckelord :Fysisk aktivitet; Idrott och hälsa; levnadsvanor; barn;

    Sammanfattning : Skolbarn i Sverige rör sig allt mindre samtidigt som de sitter stilla i allt högre grad. Folkhälsomyndigheten uppger att endast nio till 23 % av skolbarnen i åldrarna elva till 15 år når upp till rekommendationerna om 60 min fysisk aktivitet per dag. Ett stillasittande beteende har visat sig öka risken för övervikt och fetma hos barn. LÄS MER

  2. 2. Effects of plant polar lipids on postprandial glycemic regulation in healthy humans

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Yijia Yao; [2022]
    Nyckelord :plant polar lipid; meal study; clinical study; postprandial glycemic regulation; applied nutrition and food chemistry; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : In light of diabetes becoming a global discussion topic, some steps ought to be taken to help reduce the number of individuals suffering from the disease. Keeping good glycemic control through a healthy diet helps prevent diabetes and cardiovascular disease. Plant lipids are increasingly being studied for their postprandial effects on humans. LÄS MER

  3. 3. Hur ser matkonsumtionen ut för barn i åldrarna 6-8 år i skolan och på fritidsverksamheten? : En enkätstudie

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Sandra Mellgren; Emma Holmborn; [2022]
    Nyckelord :mat; skola; matkonsumtion; barn; 6-8 år; enkät; fritidsverksamhet;

    Sammanfattning : Bakgrund Resultatet från Riksmaten – Barn 2003 konstaterade att barn i Sverige äter för mycket mättat fett, samt söta och salta livsmedel. Skolan är en plats som möjliggör tidig grundläggning av hälsosamma matvanor. Att tidigt i livet ha möjlighet att etablera hälsosamma matvanor kan påverka framtida livsmedelsval. LÄS MER

  4. 4. ”En stämpel på hur dagen ska bli” : Ungdomars resonemang kring sina frukostsituationer

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Robin Steinwender; Sandra Sjöblom; [2021]
    Nyckelord :Frukost; Frukostval; Frukostvanor; Energi; Sällskap; Sociala medier; Påverkan; Hälsosam; Hem- och konsumentkunskap; Kostvetenskap; Ungdomar;

    Sammanfattning : Bakgrund Att förse kroppen med bränsle efter en natts fasta är en god idé. Frukost har fått benämningen som dagens viktigaste måltid. Frukostkonsumtion har generellt sett positiva effekter på kognitiv prestanda jämfört med utelämnande av frukost. Samtidigt har nyligen utförd forskning visat motsatsen. LÄS MER

  5. 5. Ungdomars frukostvanor : En enkätstudie om frukostvanorna hos ungdomar i årskurs 8

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Kristina Elgán; Christine Feiff; [2020]
    Nyckelord :frukostvanor; årskurs 8; hem- och konsumentkunskap; inställning till frukost; tjejer och killar;

    Sammanfattning : Bakgrund Frukost anses vara den viktigaste måltiden på dagen och behövs för att fylla på med energi efter en natts sömn. Frukost gynnar elevernas inlärningsförmåga och hjälper dem med koncentrationen fram till lunch. LÄS MER