Sökning: "Food Inventory"

Visar resultat 11 - 15 av 100 uppsatser innehållade orden Food Inventory.

  1. 11. Upplevelserikt och interaktivt lärande om odling : VR-spel med förmågan att undervisa praktisk skötsel av grödor och blommor

    Kandidat-uppsats, Blekinge Tekniska Högskola/Institutionen för teknik och estetik

    Författare :Erik Kesten; Sen Chaipetch; [2023]
    Nyckelord :Virtual Reality VR ; Serious games; Game-based learning; Gamification; Cultivation; Learning; Virtuell verklighet VR ; Serious games; Game-based learning; Gamification; Odling; Lärande;

    Sammanfattning : I detta kandidatarbete kommer vi att utforska och diskutera Virtual Reality (VR) som ett verktyg för lärande. Undersökningen prövar sig mot kontinuerliga speltester såväl som enkäter vars frågor om spelar- och läroupplevelse tar inspiration från Player Experience Inventory (PXI). LÄS MER

  2. 12. Skogens egenskaper på lavmark & dess förändring inom renskötselområdet : baserat på riksskogstaxeringsdata

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Forest Ecology and Management

    Författare :Oscar Andersson; Johan Persson; [2023]
    Nyckelord :Lav; Marklav; Cladonia spp; Lavmark; Renskötselområdet; Renskötsel; Rennäring; Skogsbruk; Skog; Egenskaper; Skogsegenskaper;

    Sammanfattning : Skogsbruket och renskötseln verkar idag på samma marker, vilka nyttjas för råvara och som betesmark. Renskötseln är beroende av skogar med bottenskikt av lav- eller lavrik typ då marklav är en essentiell födotillgång för renen vintertid. LÄS MER

  3. 13. Effektiv och Hållbar Lagerstyrning En studie inom Livsmedelsindustrin i Sverige

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Ines Friberg; Madeleine Rydström; [2022-07-01]
    Nyckelord :Ecological sustainability; Efficiency; B2B; Food Industry; EOQ model; SEOQ2 model; inventory and Sweden.;

    Sammanfattning : Background and Problem: In light of global warming it has become more important than ever for companies to alter their approach and operational management in order to become more sustainable. One industry that has a great impact on the environment and us humans is the food industry. LÄS MER

  4. 14. Supply chain effects of utilizing non destructive quality inspection in food production

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Luleå tekniska universitet/Institutionen för ekonomi, teknik, konst och samhälle

    Författare :Fredrik Klein; [2022]
    Nyckelord :waste; inventory; production; food; quality;

    Sammanfattning : Reducing waste and increasing efficiency in food supply chains is important for a sustainable food production. Modified Atmosphered Packaging (MAP) is a method of increasing food durability that requires gas quality and potential gas leakage inspection. LÄS MER

  5. 15. Genbanksmaterial av ärt och åkerböna : en inventering av tillgängliga växtgenetiska resurser för förädling för svenska förhållanden

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Plant Breeding (from 130101)

    Författare :Linnea Svensson; [2022]
    Nyckelord :Pisum sativum; Vicia faba; växtgenetiska resurser; genbanker; växtförädling; svenska förhållanden; inhemskt producerat protein;

    Sammanfattning : För att kunna trygga livsmedelsförsörjningen i världen krävs grödor som är anpassade för odling i olika klimatregioner. Genom växtförädling kan nya sorter av grödor, som är bättre anpassade, tas fram. LÄS MER