Sökning: "Fruit tree"

Visar resultat 6 - 10 av 46 uppsatser innehållade orden Fruit tree.

  1. 6. Haltbestämning av flavanoider i hantverksmässigt tillverkad choklad

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)

    Författare :Patrik Petersson; [2021]
    Nyckelord :Hälsopåstående; kakao; flavonoider; kakaoflavanoler; coachning; High Performance Liquid Chromatography; HPLC;

    Sammanfattning : Choklad erhålls från kakaobönan som är frukten på kakaoträdet (Theobroma cacao). För att skapa choklad bearbetas kakaobönan vilket påverkar halten av bioaktiva ämnen i produkten. Choklad innehåller flera typer av bioaktiva ämnen där kakaoflavanolerna epikatechin och katechin är de mest framträdande. LÄS MER

  2. 7. Reconnecting with cultivated biodiversity and traditional agroecological knowledge for a fruitful agriCulture methodological proposal for a participatory network of agrobiodiversity guardians in the Natural Park Sierra de Espadán, spain

    Master-uppsats, Lunds universitet/LUCSUS

    Författare :Paula Marie Heusgen; [2021]
    Nyckelord :Agroecology; in-situ conservation; Participatory Action Research; sustainable agriculture; Transition Management and Governance; Spain; Social Sciences;

    Sammanfattning : Problem and Urgency: A global loss of cultivated biodiversity and traditional knowledge and practices can be observed. It is, however, essential to preserve this heritage that contributes to climate resilience, diversification of ecosystems and the dynamization of rural areas. LÄS MER

  3. 8. Investigation of Physical Stability of Baobab Pulp Emulsion – for Food Application

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Shenghongyi Zhu; Nguyen Tu Linh Lam; [2021]
    Nyckelord :baobab fruit pulp; emulsion physical stability; plant-based sauce; food technology; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : Background and objectives Baonaise is a novel plant-based savoury sauce. Baonaise sauce base (BSB) is produced from baobab fruit pulp. Creaming and phase separation were observed in Baonasie from previous studies at the company. LÄS MER

  4. 9. Alléodlingens potential för produktion av grönsaker, frukt och bär : baserat på förutsättningar i sydöstra Skåne

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Agricultural Biosystems and Techology

    Författare :Ellen Olsson; [2021]
    Nyckelord :alléodling; agroforestry; grönsaksproduktion; fruktodling; naturliga habitat; biodiversitet; biologisk mångfald; pollinerare; predatorer; nyttodjur; alley cropping; silvoarable; agroforestry; vegetable production; fruit production; orchard; natural habitat; biodiversity; pollinators; predators;

    Sammanfattning : Alléodling innebär att vedartade perenner, främst träd, planteras i rader varpå annuell gröda odlas mellan dessa rader. Systemet har mycket gamla anor men har till stor del har blivit bortglömt i och med jordbrukets intensifiering. LÄS MER

  5. 10. En undersökning av baobabfruktens teknologiska och sensoriska egenskaper vid såstillverkning

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Avdelningen för mat- och måltidsvetenskap

    Författare :Sebastian Andersson; [2020]
    Nyckelord :Baobab; emulsion; sauce; sensory; consumer analysis; Baobab; emulsion; sås; sensorik; konsumenttest;

    Sammanfattning : Undersökningens målsättning var att utveckla en sås baserad på torkat baobabfruktkött. Baobab är ett träd som främst växer i Afrika och både fruktköttet, kärnorna, bladen och barken kan användas som livsmedel eller örtmedicin. Frukten har ett högt näringsinnehåll av både makronutrienter och mikronutrienter. LÄS MER