Sökning: "Meat substitute"
Visar resultat 21 - 24 av 24 uppsatser innehållade orden Meat substitute.
21. Vattenfotavtryck för olika proteinkällor : En jämförelsestudie av animaliska och vegetabiliska vattenfotavtryck
Kandidat-uppsats, KTH/Industriell ekologiSammanfattning : Vår konsumtion av vatten står i nära relation till vad vi äter. Virtuellt vatten är den mängd vatten som använts för att skapa en vara eller en tjänst. För att beräkna den påverkan som processens alla ingående delar ger ur vattensynpunkt används metoden Water Footprint, vattenfotavtryck. LÄS MER
22. Improvement of physical manageability of refrigerated methylcellulose-containing vegetarian meat substitutes
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : The following work investigates the possibility of improving the structure of methylcellulose-containing vegan meat substitutes in terms of susceptibility to physical stress during handling at refrigerator and room temperatures. Attempts to combine the hot-setting gelling agent methylcellulose with another cold-setting hydrocolloid or starch were performed in order to create a structure that is rigid and manageable at refrigerator temperatures as well as when heated for consumption. LÄS MER
23. Svenskodlade bondbönor som proteinkälla till köttsubstitut : Miljöpåverkan, odling, förädling och tillverkning
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för naturvetenskap och teknikSammanfattning : Sojabönor är en global gröda med odlingar i bland annat Brasilien, Kina och USA och i de köttsubstitut som säljs i Sverige baseras ungefär hälften av dem på sojaprotein. I Sverige domineras baljväxtodlingen av ärter och åkerbönor som blir djurfoder och odlingarna av baljväxter för humankonsumtion är mindre omfattande. LÄS MER
24. Mervärdesmärkning av nöt- och lammkött : en systematisk undersökning av mervärdesmärkt kött
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of People and SocietySammanfattning : Svenska nöt - och lammköttsproducenter har länge varit pressade av det utländska köttet som idag har 50 % av marknaden. För att förbättra dessa siffror har LRF tagit fram en livsmedelsstrategi med målet att växa med en procent om året till skillnad från två procent minskning som varit fallet de senaste åren. LÄS MER