Sökning: "Meat substitute"

Visar resultat 11 - 15 av 24 uppsatser innehållade orden Meat substitute.

  1. 11. Odling av svensk lupin : strategier med fokus på ogräshantering

    M1-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Emil Möller; Carl Sjöberg; [2019]
    Nyckelord :blålupin; smalbladig lupin; narrow-leaf lupin; lupinus angustifolius;

    Sammanfattning : Människor blir allt mer miljömedvetna och vill inte äta kött i samma utsträckning som tidigare. Därför ökar användningen av protein från växtriket framförallt med protein från exempelvis soja som idag importeras från andra sidan jorden. LÄS MER

  2. 12. How do we make make Swedish consumers adhere to a plant-based diet? : An exploratory study on how companies in the food industry can influence flexitarians in the transition towards a plant-based diet.

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Jönköping/IHH, Företagsekonomi

    Författare :Karoline Røsand; Alice Moradian; [2019]
    Nyckelord :Sustainability; food industry; plant-based diets; plant-based substitutes; flexitarian; meat substitute; dairy substitute; consumer behaviour and marketing;

    Sammanfattning : The purpose of this qualitative research paper was to explore how companies who offer plant-based meat and dairy substitutes in the Swedish market, can influence flexitarians towards a more plant-based diet. This was based on the conflict between the need to substitute animal products with more plant-based alternatives and the current resistance among consumers to change from traditional eating patterns. LÄS MER

  3. 13. Texture analysis of a fungal fermented product as a meat substitute

    M1-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomi

    Författare :Julia Börjesson; Kerstin Meddings; [2019]
    Nyckelord :Neurospora intermedia; Rhizopus oryzae; fermenterat köttsubstitut; texturanalys;

    Sammanfattning : Jordens befolkning förväntas ha överstigit 9 miljarder till 2050, vilket leder till en ökning av matbehov med 70%. Ungefär en tredjedel av all producerad mat slängs idag, speciellt grönsaker, bröd och annan mat med kort hållbarhetsdatum. LÄS MER

  4. 14. How do edible insects fly among Swedish consumers? : Exploring consumers’ evaluation of edible insects as a meat substitute

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Jönköping/IHH, Företagsekonomi

    Författare :Hanna Johansson; Johanna Gustafsson; [2018]
    Nyckelord :Edible insects; Postmodernism; Environmental identity; Green consumerism; Meat substitutes; Flexitarian; Vegetarian;

    Sammanfattning : Purpose: The purpose of this qualitative research paper was to explore how consumers with an environmental identity evaluate new, environmentally friendly substitutes for meat, with edible insects given as an example. Problem: An increasing number of Swedish consumers show an overall negative attitude towards consuming meat, mainly due to environmental concerns, and express this by identifying themselves as vegetarians or flexitarian. LÄS MER

  5. 15. Etiska budskap på veganska måltidsproteinförpackningar

    Kandidat-uppsats, Högskolan Dalarna/Grafisk teknologi

    Författare :Isabella Göransson; Charlotta Nilsson; [2018]
    Nyckelord :ethical consumption; vegan; packaging design; trademark; graphic communication; groceries; dietary; etiska budskap; förpackningsdesign; grafisk kommunikation; konsument; kost; livsmedel; varumärken; vegan;

    Sammanfattning : De etiska konsumenterna växer i antal (Young, Hwang, McDonald & Oates, 2010). och att äta veganskt blir allt mer populärt (The Nielsen Company, 2017). LÄS MER