Sökning: "Meat substitute"

Visar resultat 16 - 20 av 24 uppsatser innehållade orden Meat substitute.

  1. 16. Development of Tempeh on Swedish Legumes

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Nils Åström; [2018]
    Nyckelord :Product development; Process optimization; Food technology; Fermentation; Tempeh; Meat substitute; Vegan product; Swedish legumes; Livsmedelsteknologi; Agriculture and Food Sciences; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : The emerging market for meat substitutes has largely been filled with different types of soy products. Although soy usually has a lower environmental impact than meat, soy is not entirely unproblematic. Deforestation and global transportations are two negative effects of the increasing production of soybeans. LÄS MER

  2. 17. Vegotrendens drivkrafter och utmaningar: En intervjustudie om vegetarianismens utveckling i Sverige

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Malmö universitet/Fakulteten för kultur och samhälle (KS)

    Författare :Nikolina Petrovic; [2018]
    Nyckelord :köttkonsumtion; hållbar utveckling; miljöpåverkan; medvetenhet; hälsa; etik; karnist; vegetarian; vegan;

    Sammanfattning : Hittills har forskning visat att köttkonsumtionen växer och den har beräknats att fortsätta öka i världen trots att man börjat bli medveten om de negativa konsekvenser köttproduktionen och konsumtionen medför. Nu har för första gången på 30 år köttkonsumtionen i Sverige minskat. LÄS MER

  3. 18. Matbutikers hantering av mjölk och mjölksubstitut; spill och försäljningsstrategi

    Kandidat-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknik

    Författare :Camilla Bratt Forss; Karolina Strömberg; [2018]
    Nyckelord :waste; wastage; management; supermarket; soy milk; almond milk; milk; milk substitutes; ICA; COOP; spill; matbutiker; hantering; coop; ICA; alpro; arla; mjölksubstitut; mandelmjölk; mjölk; sojamjölk;

    Sammanfattning : I dagsläget överproduceras och överkonsumeras mat, samtidigt slängs 30% av all mat som produceras i världen. Matproduktionen står för en stor del av världens miljöbelastning; främst genom animaliska produkter såsom kött och mejeriprodukter, och därför har ämnet blivit mycket omtalat. LÄS MER

  4. 19. Mjölk 2017 - vad avgör om växtbaserade substitut inkluderas i kategorin?

    C-uppsats, Handelshögskolan i Stockholm/Institutionen för marknadsföring och strategi

    Författare :Mimmi Bergmark; Amanda Hanssen; [2017]
    Nyckelord :category management; plant-based substitutes; assortment variation;

    Sammanfattning : The grocery industry has grown explosively during the last years which partly can be explained by the expansion of categorizes that used to contain only a few core products. These core products, such as; meat, pasta, milk and flour can today be substituted by amounts of new plant-based products. LÄS MER

  5. 20. Matavfall och biprodukter som alternativa proteinfodermedel till gris

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Elin Sundström; [2016]
    Nyckelord :Insekter; fiskensilage; zoonos; värmestabilt; hepatit-E; mul- och klövsjuka; TSE; svinpest; Insects; fishsilage; zoonose; thermal stability; hepatitis E; foot-and-mouth disease; swine fever;

    Sammanfattning : Abstract The aim of this literature study was to investigate the possibility of using food waste and by-products as protein feed for pigs, and why it is not done to a larger extent today. It is important to find new sustainable feed products that can be fed to farm animals for several reasons, in particular to reduce the environment impact. LÄS MER