Sökning: "Skolmat"
Visar resultat 26 - 30 av 58 uppsatser innehållade ordet Skolmat.
26. Acceptans av vegetarisk mat hos barn - Hur kan Lunds kommun öka acceptansen av vegetarisk mat hos elever i de kommunala skolorna?
Master-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildningSammanfattning : In recent years, decreased meat consumption has been emphasized as important for reducing carbon dioxide emissions. The municipality of Lund is working to reduce its meat consumption by serving vegetarian food once a week in the municipal schools. LÄS MER
27. Den pedagogiska måltiden- På gott och ont : En kvalitativ studie av lärare och annan pedagogisk personals syn på måltiden som ett pedagogiskt verktyg för elever på högstadiet
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Mälardalens högskola/Akademin för utbildning, kultur och kommunikationSammanfattning : I Sverige serveras sedan 1946 gratis skolmat till alla elever på grundskolan, och från 2011 är det lag på att skolmaten som serveras även ska vara näringsriktig. Skolmåltiderna ses som ett lärtillfälle och kallas pedagogisk måltid. LÄS MER
28. Att servera en näringsriktig måltid i skolan - med focus på mjölkprodukter
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food ScienceSammanfattning : Enligt den svenska skollagen (SFS 2010:800) har elever i skolan rätt till näringsriktiga skolmåltider. I lagtexten saknas förklaring om vad den näringsriktiga måltiden innebär, men regeringen hänvisar till de svenska näringsrekommendationerna som utgångspunkt. LÄS MER
29. Grönare skolmat
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Vi äter allt för lite frukt, grönsaker och baljväxter samtidigt som konsumtionen av kött och charkprodukter ökat kraftigt de senaste decennierna. En större del vegetariska måltider bestående av mycket grönsaker och baljväxter skulle ha många positiva effekter på hälsan. LÄS MER
30. Ungdomars inställningar till vegetarisk mat i skolan
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Syftet med studien var att identifiera inställningar till vegetarisk mat bland ungdomar. Genom studien vill vi även uppmärksamma hur elever ställer sig till att det serveras vegetarisk mat i skolan. LÄS MER